RoBinOil, Čtyři kameny

Čerpací stanice roku, RoBinOil

Robin Oil U čtyř kamenů

Nejen poslední kafíčko před Prahou

Dálnice D10 z Prahy do Liberce patří mezi nejvytíženější v Česku. K populárním odpočívkám na nich patří také ta U Čtyř kamenů na 17. kilometru ve směru na Prahu. Kvalitní služby řidičům zde již dlouhá leta poskytuje čerpací stanice RoBinOil.

Místo s dramatickými osudy

Místo U Čtyř kamenů je pojmenované podle křížení cest ze Staré Boleslavi na Tuřice a z Hlavence do Podbrah. V roce 1972 zde byla vybudovaná čerpací stanice Benzina a motorest, který byl mimo jiné oblíbeným místem filmových štábů. Natáčely se zde například filmy Vrchní prchni nebo Chobotnice z druhého patra. V roce 2010 původní roubenku s doškovou střechou nahradila největší koliba v Evropě, která však v roce 2017 vyhořela a zatím není v plánu její obnova.

Veškeré služby zde proto spadly na bedra obsluhy čerpací stanice RoBinOil. Naštěstí zde vedle kvalitních pohonných hmot najdete i dobře vedené občerstvení s teplou a studenou kuchyní, kterému vládne kvalifikovaný kuchař. Před začátkem letních prázdnin zde proběhla rekonstrukce, při níž došlo k zásadní proměně celého interiéru. Ten nyní zákazníkům poskytuje velmi příjemné prostředí s kávovým koutkem a občerstvením.

Nájemcem čerpací stanice U Čtyř Kamenů je už 22 let Martin Povolný a čerpací stanici vede společně se svou manželkou. Zatímco on má na starosti účetnictví a placení faktur, ona hlídá zboží a dělá objednávky. Společně pak tráví na čerpací stanici skoro každý den. Protože je čerpací stanice otevřena nonstop, střídá se zde po dvanácti hodinách čtyřčlenná obsluha.

Dokonalý servis

Zánovní výdejní stojany Tatsuno jsou pečlivě udržované a nelze si nevšimnout čistoty okolo nich, vzorně vysypaných košů nebo pečlivě uložených kbelíků s vodou a stěrek na mytí oken. K dispozici jsou celkem čtyři oboustranné výdejní stojany, tři pro osobní automobily a jeden určený pouze pro rychlovýdej nafty do nákladních automobilů a kamionů. Zákazníci mají k dispozici kompletní sortiment aditivovaných pohonných hmot společnosti RoBinOil počínaje základním bezolovnatým benzínem Natural 95 a motorovou naftou a konče prémiovou naftou bez biosložky a vysokooktanovým benzínem Natural 98.

Nabíjecí stanici pro elektromobily zde nenajdete stejně jako plnicí stojany na stlačený zemní plyn nebo LPG. Chybí také možnost natankovat AdBlue ze stojanu, které zde prodávají pouze balené. A s výjimkou CCS zde ani neberou žádné další palivové karty. Portálovou linku ani samoobslužný box na mytí tu samozřejmě nenajdete, jak bývá na dálnicích zvykem, ale zájemci mohou zdarma využít kompresor a za poplatek vysavač.

Zbrusu nový interiér

Od léta zde pravidelní i noví zákazníci vstupují po natankování do zbrusu nového shopu, který poměrně radikálně změnil barevnost i dispozici. Jídelní koutek se přesunul z impulzní zóny do pravé strany shopu a zbylo tak místo pro regál s atraktivním zbožím a také pro nový kávový koutek s dvěma samoobslužnými kávovary Dallmayr. Zde si zákazníci připravují svůj oblíbený nápoj sami, předtím ovšem musí zaplatit u pokladny. "Občas tento postup někdo otočí a také se stane, že za kávu nezaplatí vůbec," stěžoval si nám Martin Povolný. Ale takový je trend a určitě potěší, že také u RoBinOilu jdou s dobou.

Do červena laděný interiér s třešňovým obložením se změnil na decentní tóny vanilky a šedé v kombinaci s přírodním dubem, kterým je vkusně obložen také jídelní koutek. Nový koncept neměl být rušen reklamními poutači ani privátními boxy některých značek (zmrzlina, energetické nápoje), takže celý působí velmi útulným dojmem. Na druhou stranu však chybí v některých případech ten správný impulz pro zákazníka, který si často vybírá zboží bez ohledu na své původní potřeby. A pokud třeba v létě zmrzlina není tzv. na očích, prodejům to úplně neprospívá.

Tři samostatně stojící regály uprostřed shopu a další po stěnách nabízejí ucelený sortiment, jehož skladba je dána léty praxe Martina Povolného a jeho ženy. Na rozdíl od velkých nadnárodních řetězců dává vedení společnosti Robin Oil svým nájemcům relativně volnou ruku ve výběru zboží i nabídce občerstvení a ti toho samozřejmě využívají.

Domácí kuchyně

Jeden by si myslel, že se po požáru koliby otevřou pro čerpací stanici nové možnosti především z hlediska gastronomie. Ale podle Martina Povolného se tak nestalo. "Hotových jídel se tady moc neprodá. Nejvíce jde řízek, bramborový salát nebo klobásy," říká a dodává, že přesto kuchař připravuje okolo pěti hotových jídel denně a k tomu ještě dvě vydatné polévky. V době naší návštěvy to byla třeba znojemská hovězí pečeně, uherský guláš, kuře na smetaně, houbové rizoto nebo rajská. Vedle toho jsou na stálém menu opečené klobásy, smažený sýr, hranolky, sekaná, toasty nebo mexické fazole. V nabídce najdete i obložené housky a bagety nebo smaženky. Ke kávě zde potom mohou nabídnout sladké pečivo.

Stejně jako celá pumpa je čisté i sociální zařízení, které rovněž prošlo kompletní rekonstrukcí, se samostatným oddělením pro dámy, pány a invalidy. K úplné vybavenosti zde chybí pouze přebalovací pult a sprcha. Naopak zde můžete bezplatně využít wi-fi a personál zákazníkům umožní rovněž bezplatně dobít veškerá mobilní zařízení ze standardních zásuvek v prostoru jídelního koutu.

Závěr

Čerpací stanice RobinOil na odpočívce U Čtyř kamenů je dnes neoddělitelnou součástí dálnice D10. Jejích nonstop služeb si zvykli využívat řidiči kamionů i cestovatelé, kteří míří do metropole. Pochválit musíme nový koncept shopu, který působí příjemně, což ještě umocňuje pořádek a čistota celého zázemí čerpací stanice. Venkovní prostor je však trochu stísněný a parkovacích míst není nadbytek. Kromě kvalitních pohonných hmot zde zákazníci mohou relaxovat na velkorysé zahrádce nebo uvnitř shopu v jídelním koutu, kde nonstop běží televize. Energii pak mohou doplnit díky chutné domácí kuchyni.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek