Avanti CRID OPT – vestavná OPT pro sít bezobslužných čerpacích stanic

Projekt roku, Unicode Systems s.r.o.

unicode - system

Projekt byl realizován na základě tendru, vypsaného společností OMV, na zajištění dodávky vestavných OPT pro síť čerpacích stanic Avanti v Rakousku a ve Slovinsku. Realizace projektu zahrnovala dodávku kompletního řešení, tedy nejen samotný HW, ale i softwarovou část.

Celý projekt byl rozdělen do několika fází. Nejprve bylo nutné, na základě informací z obhlídek jednotlivých ČS připravit podklady pro výrobu a návazně naplánovat výrobu HW. Souběžně s přípravou HW probíhal nezbytný vývoj na straně software, kdy bylo nutno připravit celkovou podobu grafiky uživatelského rozhraní, lokalizovat celé rozhraní (OPT mluví s uživatelem deseti jazyky) a implementovat nezbytné úpravy na pozadí pro integraci OPT do procesů OMV. Uživatelské rozhraní bylo také třeba připravit ve čtyřech variantách pro všechny značky, pod kterými jsou bezobslužné ČS provozovány (Avanti, Diskont, OMV a CRT).

Druhou fází byly akceptační testy, v rámci kterých proběhl test softwarové části dodávky u zákazníka, pro posouzení SW implementace, zejména uživatelského rozhraní a workflow.

Po testech SW bylo nutno naplánovat, společně se servisním partnerem, pilotní instalaci pro každý typ stojanu. Jelikož se jednalo o nahrazení starého HW bylo nezbytné demontovat původní zařízení, do vzniklého prostoru nainstalovat nový hardware a provést nezbytnou konfiguraci na straně software. Pilotní instalace bylo nutné realizovat se servisními partnery v obou zemích, aby jejich technici získali potřebné znalosti pro další instalace a bylo tak možno návazně začít plánovat rollout.

Celkový objem dodaných zařízení pro obě země, Slovinsko a Rakousko, činil 910 OPT instalovaných na 225 čerpacích stanicích. Vestavby byly realizovány s následujícími typy výdejních stojanů: Tokheim, DresserWayne, Helix a Gilbarco.

V tuto chvíli jsou již OPT nainstalována na všech bezobslužných čerpacích stanicích ve Slovinsku a v Rakousku zákazníci tankují přes naše OPT na ¾ bezobslužných stanic. Instalace na zbývajících čerpacích stanicích budou dokončeny ještě v tomto roce.  

Na základě tohoto tendru jsme se zákazníkem zahájili projekt vestavěných OPT na obslužných ČS, jejichž instalace začínáme postupně realizovat i v dalších zemích mimo Rakousko a Slovinsko.

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek