Mycí centrum Red Box Park Brno – Starý Lískovec

Projekt roku, REDBOX PARK s.r.o.

Pod brněnským sídlištěm Nový Lískovec v areálu firmy Valmont vyrostlo velkoryse pojaté mycí centrum s názvem Red Box Park. Automobil si zde můžete umýt hned třemi způsoby a kromě toho tu ještě mají mycí box pro kola, motorky, a dokonce psy. A nechybí ani nabíjecí stojan pro elektromobily.

Mycí centrum Red Box Park vybudoval majitel sítě prodejen novin, tabáku a alkoholu Valmont Radek Janíček a své síly přitom spojil s firmami iWash, Christ a Delta. Ta první dodala vybavení pro mycí boxy a techniku na čištění interiéru vozidel, druhá technologie pro strojové mytí v portálech a třetí ČOV.

Velkorysé mycí centrum může najednou obsloužit až 18 zákazníků. Dva mohou být v portálové myčce, tři v mycím boxu, dva si mohou umývat motorku nebo kolo, dva čistit interiér, čtyři si nechají automobil čistit ručně, další si může vysprchovat svého psa a na posledních dvou stáních lze dobíjet elektromobil. Areál Red Box Parku má otevřeno sedm dní v týdnu od sedmi hodin (So-Ne od 9.00) až do devíti hodin do večera.  

Stavba zázemí mycího centra je v kontextu podobných zařízení naprosto originální. Není divu, dvoupatrovou budovu totiž navrhl známý architekt František Šmédek, který je například autorem unikátního brněnského Sono centra. Zatímco v přízemí jsou ukryta technologická zařízení zajišťující provoz mycích boxů i portálů a shop se základním občerstvením, autodoplňky a cigaretami, v prvním patře najdete sociální zařízení, které je celé z nerezu, kanceláře a prostor pro odpočinek včetně terasy. Radek Janíček chce tyto prostory do budoucna nabízet pro obchodní jednání nebo menší konference apod.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek