Jan Duspěva novým generálním ředitelem Čepra

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti ČEPRO bude od 1. ledna 2013 Jan Duspěva (38). Nahradí Jiřího Borovce, který odešel na vlastní žádost. Duspěva se na nový post posune z pozice obchodního ředitele. Z vlastního rozhodnutí pak z čela dozorčí rady odešel také Miroslav Beneš.

Duspěva 1

Jiří Borovec zastával funkci generálního ředitele poslední čtyři roky a zasloužil se o jeho ekonomickou stabilizaci. Během této doby pak Čepro učinilo důležité kroky, jež by měly ke snižování daňových úniků při krácení DPH, management se také zaměřil na vyřešení dlouhodobých soudních sporů o údajné pohledávky, což se mu ve většině případů úspěšně podařilo.
Jan Duspěva je členem představenstva Čepra od roku 2005, v roce 2009 se stal jeho místopředsedou. Zasloužil se o restrukturalizaci a centralizaci obchodního úseku, vytvoření obchodní strategie nebo obchodní model zavedení biopaliv. Před nástupem do Čepra pracoval ve společnostech Unipetrol a Benzina. Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu Duspěvu letos zvolila osobností roku, a to zejména díky jeho zkušenostem s vedením odborníků na potírání podvodů s DPH v podnikání s pohonnými hmotami. Před Duspěvou však nyní stojí několik zásadních úkolů. "V prvé řadě musíme firmu připravit na trend klesajících objemů prodeje benzinu a nafty v České republice," uvedl ke svému jmenování Duspěva a dodal: "Dále chceme pokračovat v opatřeních zlepšujících fungování a transparentnost trhu pohonných hmot. A také budeme pod vedením Ministerstva financí, jako akcionáře, a Ministerstva průmyslu a obchodu řešit budoucnost Čepra."

Autor: jk, Zdroj: Čepro

Diskuse

  • Michal, 29. 12. 2012 21:36: Dobrě, jen pane Duspěvo jděte po dopravcích a po těch kteří to kazí ale provozovatele čerpacích stanic nechte prosím být..Děkuji
    • Optimista, 31. 12. 2012 12:51: Čepro zajímá jen jeho zisk, že provozovatelé začínají jít jeho obchodní politikou do ztrát je pramálo zajímá. Až nebudete mít na nic, nevadí, najdou si jiného moulu.
    Reagovat na komentář
Přidat nový komentář

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek