Vláda jmenovala předsedu Správy státních hmotných rezerv

Pavel Švagr_SSHR

Vláda jmenovala předsedu Správy státních hmotných rezerv

Vláda ve středu schválila návrh ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely na jmenování předsedy Správy státních hmotných rezerv. Vedení tohoto úřadů zůstane v návaznosti na rozhodnutí vlády nezměněné.

Funkci předsedy Správy státních hmotných rezerv obhájil Pavel Švagr, který vede instituci od roku 2014. Ve svém profesním životě se dlouho specializoval především na dopravu. Mezi lety 2000 až 2007 vedl Státní fond dopravní infrastruktury. V roce 2008 se stal náměstkem generálního ředitele pro ekonomiku na Správě železniční dopravní cesty a nastoupil jako poradce ekonomického náměstka Českých drah. O rok později byl jmenován do funkce náměstka generálního ředitele pro personální záležitosti. V této funkci působil až do srpna 2013. Krátce také působil jako člen představenstva ČD.

"Pavel Švagr prokázal během svého působení v čele SSHR velmi dobré manažérské schopnosti a spolehlivost při jeho vedení. Se svým týmem sehráli významnou roli i v rámci nedávných opatření při posilování české energetické bezpečnosti během nákupu plynu v době ruských výhrůžek odstřižením dodávek či během doplňování zásob ropy na zákonem danou úroveň," říká ministr Síkela.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek