Unipetrol se opět stal nejlepším Zaměstnavatelem roku

Péče o zaměstnance je pro Unipetrol dlouhodobou prioritou, což vyplývá i z výsledků letošního ročníku soutěže Zaměstnavatel roku 2020. Unipetrol v této prestižní nezávislé soutěži obsadil opět první místo v Ústeckém kraji. Nedílnou součástí úspěšné personální strategie je také intenzivní dlouhodobá podpora talentovaných studentů a českého školství.

Nejlepším Zaměstnavatelem roku II.

"Konkurence v soutěži Zaměstnavatel roku se každým rokem zvyšuje, takže není snadné obhájit výsledky z předchozích let. I přesto se nám daří držet přední místa a snažíme se neustále o posun a zlepšování přístupu k zaměstnancům,"říkáMichał Chmiel, personální ředitel skupiny Unipetrol,a dodává:"Máme radost z dalších úspěchů v této prestižní soutěži. Jako Zaměstnavatel roku v Ústeckém kraji pokračujeme nejen ve zlepšování podmínek, zvyšování kvalifikace zaměstnanců a vytváření optimálního prostředí pro jejich kariérní růst, ale myslíme také na dlouhodobou podporu českých škol a talentovaných studentů. Ta bez přerušení pokračuje i za současných ztížených podmínek."V Unipetrolu pracuje více než 4 800 zaměstnanců, z toho přes 2 600 v Ústeckém kraji. Loni se mezi ně zařadilo 337 nových kolegů a kolegyň. Výbornou péči o ně dokládá i fakt, že v roce 2019 Unipetrol vyplatil téměř 109 milionů Kč na zaměstnanecké výhody.

Klub zaměstnavatelů vyhlásil společnost Unipetrol Zaměstnavatelem roku 2020 v Ústeckém kraji na základě komplexního hodnocení přihlášených firem. Hodnocení probíhá podle metodiky společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Cílem soutěže pořádáné již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům. Slavnostní předání ocenění Zaměstnavatel roku 2020 se uskutečnilo ve čtvrtek 10. září 2020 ve Starých Splavech.

"Unipetrol v soutěži Zaměstnavatel roku každoročně potvrzuje, že ve většině klíčových ukazatelů výrazně vyčnívá nad úroveň obvyklou na místním trhu práce,"vysvětlujeředitel Pavel Hulák z pořádajícího Klubu zaměstnavatelůa dodává:"Naše nezávislé hodnocení podle mezinárodní metodiky zohledňuje na jedné straně odměňování a vzdělávání, na straně druhé přihlížíme k mnoha dalším důležitým faktorům, ať se jedná o interní povyšování, nebo možnosti kariérního rozvoje. Významnou roli hrají rovněž ekonomické ukazatele, především hospodářské výsledky."

Unipetrol v Ústeckém kraji dlouhodobě prosazuje moderní trendy v přístupu k zaměstnancům. Kromě klasických nástrojů od široké palety benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje klade velký důraz také na účast zaměstnanců v projektech v oblasti CSR. Mezi letošní zaměstnanecké projekty patří platforma komUNIta, která podporuje firemní dobrovolnictví a zapojení zaměstnanců do života místních komunit. Pozornost si zaslouží rovněž běžecký klub skupiny Unipetrol, který loni vyběhal pro neziskové organizace bezmála 300 tisíc korun.

Unipetrol je již tradičním vítězem krajského kola soutěže Zaměstnavatel roku, ale výborně si obvykle vede také v přidruženém hlasování "Nejžádanější zaměstnavatel podle studentů". Toto hlasování se však letos kvůli opatřením proti šíření onemocnění COVID-19 neuskutečnilo. Nicméně Unipetrol neusnul na vavřínech a pokračuje v důsledné podpoře nadaných studentů a českého školství.

Důležitou roli hraje také Nadace Unipetrol. Ta například uděluje stipendia středoškolským a vysokoškolským studentům chemických a přírodovědných oborů. K rozvoji středních škol v celé České republice přispívá grantový program na podporu vzdělávací a vědecké činnosti. Jen za minulý školní rok rozdělil lídr petrochemického a rafinérského průmyslu mezi školy a studenty osm a čtvrt milionu korun. Téměř 1200 dětí mělo možnost nahlédnout do zákulisí výrobních závodů Unipetrolu a bezmála sto studentů zde absolvovalo praxi nebo placenou brigádu. Společnost také spolupracuje s řadou středních škol v regionu a přímo ve svém litvínovském závodě umožňuje studium v Univerzitním centru VŠCHT Praha - Unipetrol. Unipetrol organizuje také řadu edukačních aktivit zaměřených na popularizaci chemie u mladých lidí napříč všemi stupni vzdělávání, například interaktivní show Báječný den s chemií pro žáky základních škol. V rámci projektu PC bazar dostávají také školy v regionu vyřazené funkční počítačové vybavení.

Autor: TZ Unipetrol, Zdroj: TZ Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek