Společnost ČEPRO dosáhla v roce 2021 rekordního zisku před zdaněním ve výši 2,065 mld. Kč.

Vlajka

Společnost ČEPRO dosáhla v roce 2021 rekordního zisku před zdaněním ve výši 2,065 mld. Kč. Firma pokračuje v úspěšné obchodní strategii a prokázala schopnost efektivně reagovat na tržní a celospolečenské změny, které provázeli rok 2021.

Po ekonomickém útlumu v roce 2020 rostly vloni prodeje i marže. Firmě se podařilo vhodně zkombinovat veškeré fragmenty ekonomické činnosti, včetně nákupní strategie, optimalizace řízení vnitřních procesů a cash flow."Za poslední dva roky jsme rozšířili počet dodavatelů izískali řadu významných klientů. Společnosti se podařilodokončit některé klíčové projekty v oblasti automatizace aobnovitelné energetiky,"doplňuje Jan Duspěva, generální ředitel Čepra.

Společnost ČEPRO se v loňském roce soustředila především na stabilizaci - ať už v podobě českého trhu s pohonnými hmotami, zákaznického portfolia nebo interních postupů."Musím velice poděkovat všem našim zaměstnancům, kteří i v tétodobě silně ovlivněné pandemiízvládají efektivně zajistit chod i rozvoj společnosti,"doplňuje Duspěva.

Mezi klíčové projekty pro následující období zcela jistě patří rozvoj alternativních zdrojů. Již na čtyřech skladech v Hněvicích, Smyslově, Třemošné a Cerekvici firma instalovala fotovoltaické elektrárny, na čerpacích stanicích EuroOil je v provozu 35 dobíjecích stanic pro elektromobily."Pro letošní rok chystáme i některé produktové novinky v oblasti velkoobchodu i maloobchodu, které by měly podpořit trend využití nízkoemisních a alternativních zdrojů,"uzavírá Duspěva.


Autor: ČEPRO, a.s., Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek