Skupina Orlen Unipetrol se umístila na druhém místě

Orlen_TOP Zam 2024_energetika

Skupina Orlen Unipetrol se umístila na druhém místě

Skupina Orlen Unipetrol se umístila na druhém místě v žebříčku TOP zaměstnavatelé 2024 v kategorii Energetika, plynárenství a petrochemický průmysl. Studie TOP zaměstnavatelé studentům prostřednictvím pravidelně vydávaných žebříčků pomáhá určit, kam se mají po konci svých studií za kvalitním zaměstnáním vydat. Skupina Orlen Unipetrol letos obdržela již druhé ocenění. Na začátku roku obhájila prestižní mezinárodní certifikát TOP Employer, který ji řadí mezi nejlepší zaměstnavatele i v mezinárodním meřítku.

"Spokojení zaměstnanci jsou klíčovým prvkem pro chod naší skupiny. Pravidelně zhodnocujeme rozložení naší pestré nabídky benefitů a neustále přidáváme nové. Velmi důležité je nejen krok držet se současnými trendy v hodnocení zaměstnanců, ale být oproti nim také inovativní a dokázat stálým i potenciálním zaměstnancům nabízet více, než je očekáváno," říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny Orlen Unipetrol.

Ve 13. ročníku této prestižní a na českém trhu unikátní studie hlasovalo 11 416 studentů českých vysokých škol a 4 118 středoškoláků. Ti vyplňují odpovědi na otázky studie v online dotazníku připraveného ve spolupráci se sociology. Každoročně probíhá revize otázek v průzkumu tak, aby dotazník reflektoval trendy v oblasti zaměstnávání studentů a absolventů škol co nejlépe.

"Firmy i budoucí uchazeči o zaměstnání se snaží sladit vzájemná očekávání. Jedná se o kontinuální proces. Nejde jen o formu spolupráce "za kolik Kč budu pracovat, jak vysokou nástupní mzdu mi zaměstnavatel může nabídnout". Pro budoucí uchazeče o zaměstnání napříč obory jsou jako důležité charakteristiky zaměstnavatele vnímány např. jistota a stabilita, přátelské pracovní prostředí, společenská odpovědnost firem, složení pracovního týmu a rovnováha mezi prací a volným časem," vysvětluje Daniel Novák, ředitel studie TOP Zaměstnavatelé.

Umístění na předních příčkách žebříčků hodnotící personální politiku firem není pro skupinu Orlen Unipetrol nové. V loňském roce Orlen Unipetrol získal celostátní ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku, které je součástí výročních cen Klubu zaměstnavatelů. Skupina si v minulém roce polepšila, když byla oceněna prvním místem v kategorii nejlepší zaměstnavatel nejen Ústeckého kraje ale také v celostátně v České republice. Zájem o práci ve společnosti reflektuje také označení studenty skupiny Orlen Unipetrol jako nejatraktivnějšího zaměstnavatele v Ústeckém kraji. Ocenění v personální oblasti skupina získala také v minulých letech, kdy se i v loňském roce umístila mezi nejlepšími evropskými zaměstnavateli a v roce 2022 patřila mezi tři nejlepší zaměstnavatele v Česku.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek