Řidiči mohou využít již 25 rychlodobíjecích stanic v síti PREpoint u čerpacích stanic EuroOil

Stojan s Fordem

Společnosti Pražská energetika, a. s., a ČEPRO, a. s., dnes v Praze na Harfě slavnostně otevřely již 25. rychlodobíjecí stanici PREpoint o výkonu 75 kW. Do konce roku 2021 nainstaluje PRE celkem 40 dobíjecích stanic v síti EuroOil.  U všech čerpacích stanic EuroOil je možné dobíjet elektromobily výkonem 75 kW s možností budoucího navýšení až na 150 kW.

Společnost Pražská energetika systematicky rozvíjí svou síť veřejných dobíjecích stanic PREpoint nejen v Praze, ale na celém území České republiky. Síť čerpacích stanic EuroOil je u nás největším národním provozovatelem čerpacích stanic.

Díky vzájemné smlouvě obě společnosti Pražská energetika a ČEPRO budují tzv. páteřní síť vysoce výkonných dobíjecích stanic, která vychází z Národního akčního plánu Čisté mobility a má za cíl zajistit dostupnost tohoto alternativního paliva napříč Českou republikou.

V síti čerpacích stanic EuroOil přibude jen do konce tohoto roku 40 nových míst pro dobíjení elektromobilů.

"Dnešním dnem spouštíme již 25. dobíjecí stanici v síti EuroOil, a jsem rád, že v rámci spolupráce již nyní pracujeme na rozšíření nabídky na dalších čerpacích stanicích v rámci této sítě benzinových pump,"říká Vojtěch Fried, vedoucí oddělení Elektromobilita a Smart City společnosti Pražská energetika.

Budoucnost patří široké paletě energií od fosilních po alternativní zdroje. Pro různé typy dopravy se vyplatí využívat výhod jednotlivých druhů energie."Společnost ČEPRO, jako spolehlivý zdroj a garant kvalitních pohonných hmot, napomáhá hladkému přechodu mezi fosilní a alternativní energií v dopravním modelu České republiky, při zachování dlouhodobé stability místního trhu,"říká k tomu Petr Lux, vedoucí útvaru Alternativní energie společnosti ČEPRO.

ČEPRO a PRE navíc uzavřeli novou smlouvu o spolupráci, tentokrát na společnou výstavbu dalších 44 dobíjecích stanic na čerpacích stanicích EuroOil.

Autor: Pražská energetika, a.s., Zdroj: TZ

Diskuse

  • Damián, 25. 10. 2021 13:30: Tak z této informace jsem upřímně velice potěšen, jelikož s manželkou jezdíme pravidelně každý víkend po celé České republice s naším novým elektromobilem a jakákoliv nabíjecí stanice navíc je vskutku žádoucí :-) Teď tedy začala žena konečně objednávat věci přes internet, například oblečení přes eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske/c-4?ignore=IMAGETEMPLATE , takže bychom mohli objem najetých km kvůli nákupům výrazně snížit.
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek