Právě vyšel Petrol magazín číslo 3

velká obálka

Jediný český časopis ze světa čerpacích stanic se ve třetím letošním čísle podrobně věnuje významnému evropskému petrolejářskému veletrhu UNITI Expo 2022, který se kvůli covidové pauze pořádal po dlouhých čtyřech letech. Dlouhý půst způsobil, že tři haly moderního výstaviště ve Stuttgartu zaplněné do posledního místečka expozicemi vystavovatelů po celé tři dny veletrhu trhaly rekordy v návštěvnosti.

I v květnu a červnu patřily pohonné hmoty, ropa a zemní plyn k velmi často rozebíraným tématům celostátních medií a také poslední číslo Petrolmagazínu se podrobně věnuje maržím na čerpacích stanicích, snížení spotřební daně na PHM i hledání náhradních zdrojů za ruskou ropu a zemní plyn, což mimo jiné dokládá i rozhovor se státním zmocněncem pro energetickou bezpečnost Václavem Bartuškou.

Nový Petrol magazín dále přináší reportáže z dálniční pumpy Benzina Orlen na D5 u Šlovic, malé městské pumpy Avia v Litovli, nového mycího centra pro osobní i nákladní automobily ve Frýdku Místku nebo opavského závodu společnosti Bidfood, kde se mimo jiné vyrábí zmrzlina Prima.

Ledovému osvěžení se věnuje velká část rubriky Shop a Gastro, v níž se dočtete také o výrobě ledu, který nabízejí i čerpací stanice nebo o poslední trendech v nabídce populárních plněných baget. V daňové poradně se pro změnu dozvíte, jak mohou provozovatelé čerpacích stanic zjistit, zda se jejich podnikání daří či nikoliv.

Autor: Jiří Kaloč, Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek