Právě vyšel Petrol magazín 1/2023

Obálka na web

První letošní číslo jediného českého časopisu ze světa čerpacích stanic se věnuje na celých čtrnácti stranám vodíku. Základní stavební prvek celého vesmíru totiž skýtá obrovské možnosti stát se perspektivním nosičem energie v plánované bezuhlíkaté budoucnosti. Rozebereme, jaké jsou možnosti jeho průmyslové výroby a distribuce, podíváme se na techniku první plnohodnotné plnící stanice na vodík na pražském Barrandově a podělíme se s vámi o praktickou zkušenost s elektromobilem Toyota Mirai, který si vyrábí elektřinu pomocí palivového článku na vodík.

Nový Petrol magazín dále přináší reportáže z nové čerpací stanice Eurobit v Brně-Podolí a rekonstruované pumpy OMV na známé odpočívce Naháč vedle dálnice D1.  Jak bývá začátkem roku zvykem, podíváme se i na jakost pohonných hmot v roce 2022 na českých čerpacích stanicích a dozvíte se také, co čeká trh po zavedení embarga na ruskou ropu. Opět se věnujeme důsledkům zákazu spalovacím motorů a zavedení přísné emisní normy Euro 7, velký rozhovor jsme tentokrát připravili s Otto Christem, šéfem i spolumajitelem německé společnost Christ, která se mimo jiné už 60 let věnuje vývoji a výrobě mycích technologií.  

Cigarety patří mezi základní prodejní artikl čerpacích stanic, a tak jsme se podívali na to, jak se na pumpách prodávaly loni a budou prodávat i nadále po dalším zvýšení spotřební daně. Z hlediska kvality i použité obalové techniky se věnujeme kapalině do ostřikovačů. V daňové poradně se pro změnu dozvíte o pracovněprávních vztazích mezi provozovateli/nájemci čerpací stanice a její obsluhou.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek