Právě vychází letošní druhé číslo Petrol magazínu

titulka

Právě vychází letošní druhé číslo Petrol magazínu

První český časopis ze světa čerpacích stanic i ve 22. ročníku pokračuje ve své specializaci na energie v dopravě. A to je, jak jste si jistě všimli, aktuálně neobyčejně turbulentní téma. Na Ukrajině pokračuje ruská invaze, ropa na světových trzích je nejdražší v historii, a to samé se týká i cen pohonných hmot na čerpacích stanicích.

V nejnovějším Petrol magazínu se proto dočtete, jakým způsobem lze řešit regulaci cen pohonných hmot, co proto dělá vláda ČR, zda jsou neúměrně vysoké marže rafinerií, proč je tak drahý zemní plyn a jaké jsou možné alternativy, pokud bychom chtěli snížit závislost na Rusku v případě ropy i plynu. Na tyto otázky odpovídají mimo jiné v exkluzivních rozhovorech také generální ředitel státního Čepra Jan Duspěva nebo bývalý generální ředitel společnosti Mero Stanislav Bruna.

Nový Petrol magazín se dále věnuje budoucnosti tzv. zelené dohody pro Evropu (New Green Deal), bezobslužným čerpacím stanicím a přináší reportáže z velmi neobvyklé čerpací stanice Petronal v Uhříněvsi, dálniční pumpy MOL na D4 u Obořiště nebo nového samoobslužného mycího centra v jihočeských Volarech.

V části věnované obchodu a gastronomii se dočtete o novinkách v nealkoholických nápojích, pokladních zónách na čerpacích stanicích a exkluzivních marmeládách Smot. V daňové poradně se pro změnu dozvíte, jak mohou provozovatelé čerpacích stanic ušetřit při podání daňového přiznání.

Autor: Jiří Kaloč

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek