Mobilní platba za palivo přímo od stojanu

Společnost Shell Czech Republic a.s. rozšiřuje funkcionalitu aplikace Shell, díky které mohou nyní zákazníci platit za palivo přímo od stojanu na většině čerpacích stanic Shell v České republice. Mobilní platba Shell SmartPay je vhodná pro všechny, kteří chtějí natankovat rychle, bezpečně a pohodlně. Navíc při využití služeb venkovní obsluhy nemusí řidiči po celou dobu své návštěvy čerpací stanice vystoupit z auta.

Smartpay 2

Zákazníci  většiny  čerpacích  stanic  Shell  v České  republice  mohou  opět  platit  za  pohonné  hmoty prostřednictvím mobilu z pohodlí svého auta. Díky  mobilní platbě Shell SmartPay v  aplikaci Shell proběhne platba rychle, bezpečně a velmi jednoduše. Shell SmartPay využívá místo QR kódu technologii lokalizace zákazníka pomocí souřadnic GPS. Stačí pouze, když zákazník po spuštění mobilní platby v aplikaci na čerpací stanici zadá číslo stojanu a maximální částku  pro  tankování.  Po  autorizaci  může  ihned  zahájit tankování. V případě, že využije služeb venkovní obsluhy, nemusí při tankování vystoupit ze svého auta. Mobilní platba navazuje   na   úspěch   digitální   peněženky   MasterpassTM by  MasterCard®,  jejíž  provoz  byl  společností  Mastercard ukončen.

Platba je dostupná přes Apple Pay, Google Pay, Pay Pal nebo platební kartu, která se spáruje s aplikací Shell. Firemní zákazníci mají možnost platit prostřednictvím palivové karty Shell. Česká republika a Slovensko jsou po Velké Británii, Nizozemí a Německu čtvrtou, resp. pátou zemí na světě, ve které je v aplikaci Shell od dnešního dne funkce mobilní platby za palivo dostupná.

"Novou službou navazujeme na digitální peněženku MasterpassTM by MasterCard®,jejíž provoz byl ukončen a která bylau části našich zákazníků velmi oblíbená. Jsme rádi, že jsme na tuto skutečnost dokázali rychle zareagovat a že je mobilní platba prostřednictvím chytrého telefonu na čerpacích stanicích Shell opět dostupná, a to prostřednictvím našeho vlastního moderního řešení. Je to pro nás důležité zejména v této náročné době, kdy naši zákazníci mohou uskutečnit platbu za paliv z pohodlí a bezpečí svého auta," uvádí Jan Čapský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republicea na Slovensku.

Mobilní platba za palivo přímo od stojanu využívá interně vyvinutou platformu Shell SmartPay, která umožnuje obchodním partnerům implementaci této formy platby také do jejich vlastních digitálních řešení (prostřednictvím API rozhraní).

Více o mobilní platbě Shell SmartPay v aplikaci Shell a dalších výhodách členství ve věrnostním programu Shell ClubSmart na cestách naleznete zde.

Seznam čerpacích stanic s dostupnou mobilní platbou Shell SmartPay naleznete zde.

Postup při aktivaci a používání mobilní platby Shell SmartPay:

Stažení aplikace a výběr způsobu platby:

1)       Stáhněte si aplikaci Shell.

2)       Platit můžete prostřednictvím Apple Pay, Google Pay, PayPal nebo aplikaci spárovat se svou platební kartou.

3)       Firemní zákazníci si mohou tuto platební metodu pro palivové karty Shell aktivovat ve webovém B2B portálu.

Platba na čerpací stanici Shell:

1)  Otevřete aplikaci Shell.

2)  Klikněte na "Mobilní platba" na domovské stránce.

3)  Odsouhlaste bezpečnostní pokyny.

4)  Aplikace pozná, na které čerpací stanici Shell se nacházíte. Je však nezbytné mít zapnuté v telefonu sdílení polohy.

5)  Zadejte číslo stojanu.

6)  Vyberte částku, za kterou si přejete tankovat (předautorizace transakce).

7)  Vyberte způsob platby a počkejte na autorizaci.

8)  Začněte tankovat.

9)  Po ukončení tankování se v aplikaci zobrazí potvrzení transakce a účtenka je automaticky odeslána do emailu.

10)  Odjeďte od stojanu.

Autor: TZ Shell Czech Republic, Zdroj: TZ Shell Czech Republic

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek