ČEPRO rozveze prvních 70 tisíc litrů dezinfekce

Společnost ČEPRO začala vydávat prvních 70 tisíc litrů dezinfekce, které vyrobila ve svém skladu ve Šlapanově. Enormní množství reagující na velkou poptávku státu vzniklo velmi rychle, celý projekt od nápadu po realizaci zabral pouhé čtyři dny.

Firma je schopna v dalším období vyrobit až 90 tisíc litrů dezinfekce denně. V plánu je kromě velkých nádrží na 1000 litrů zahájení stáčení do 5l a 25l barelů a pokud se podaří uspokojit veškerou poptávku státu, bude zbylé množství k dispozici pro firmy a občany. 

Dezinfekce odpovídá standardu Světové zdravotnické organizace a v Čepru se mísí ve speciálně vyčleněné velkoobjemové nádrži. "Výroba dezinfekce vznikla na základě podpory MPO a MŽP, vyplývá z naší stabilizační role, kterou máme sice především v oblasti pohonných hmot, ale jsme připraveni státu pomoci v jakékoliv krizové situaci, pokud máme dostupné technologie i kapacitu. Výroba dezinfekce i v takovémto extrémním množství nijak nelimituje naši schopnost zásobovat trh naftou, benzínem a dalšími palivy," doplňuje k tomu Jan Duspěva, generální ředitel Čepra. 

Firma chce touto cestou poděkovat společnosti Etanol Energy, která promptně dodala potřebné suroviny.

Autor: TZ ČEPRO, Zdroj: TZ ČEPRO

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek