Carsharing HoppyGo a Škoda Auto pomáhají

Především senioři v Praze a dalších velkých městech řeší, jak se v současné situaci dostat k důležitým lékům, zdravotnickým pomůckám a potravinám. Na tyto potřeby reaguje carsharing HoppyGo společně s iniciativou #SKODAAUTOpomaha. Humanitární organizaci ADRA tyto společnosti poskytly již 17 vozidel, které slouží k distribuci potřebných prostředků seniorům.

Další vozy se nyní distribuují do dalších organizací a měst, jmenovitě Brna, Olomouce nebo například Mnichova Hradiště. V dalších dnech by se měla tato iniciativa rozšířit i mezi dobrovolníky z řad uživatelů carsharingu HoppyGo, který se tak stává klíčovým partnerem pro distribuci aut charitativním organizacím.

Ve čtvrtek 19. března distribuovalo pomoc ve městech již 17 vozů, další desítky se předají v dalších dnech. V první fázi je k dispozici přes 100 vozů ze sítě ŠKODA AUTO, 11 vlastních vozů carsharingu HoppyGo, a díky spolupráci s mateřskou společností ŠKODA AUTO Digilab také flotila projektů Uniqway a pražské elektrické skútry BeRider. Zapůjčené vozy pomohou s distribucí důležitých léků seniorům, kteří jsou aktuálně nejohroženější skupinou obyvatel. Ve vozech jim dobrovolníci dovezou také hotové jídlo a potraviny. Ve spolupráci s humanitární organizací ADRA budou zapůjčenými vozy rozváženy také důležité zdravotnické pomůcky, jako jsou roušky či respirátory, které mezi lékaři a sociálními pracovníky stále chybí.

 HoppyGo spolu se ŠKODA AUTO DigiLab pro tyto účely rovněž vybudovalo ozonovou čisticí stanici v pražských Holešovicích, kde budou všechna vozidla kompletně vyčištěna. Stanice má kapacitu 10 aut za hodinu a je tu speciální tým, který má k dispozici ozonové generátory, dezinfekční spreje a dezinfekční mýdlo. Personál speciální preventivní stanice během několika minut vyčistí vnitřní cirkulační obvod a kontaktní plochy i vozů zevnitř i kritických ploch zvenčí. Z této stanice, která může sloužit majitelům nabízejícím auto prostřednictvím carsharingu HoppyGo jako místo pro odevzdání vozu, budou vozy dále distribuovány humanitární organizaci ADRA.

Další města stejně jako vozy budou v nejbližších dnech přibývat. Majitelé vozů zaregistrovaní v platformě se mohou v případě zájmu sami přihlásit, aby poskytli svůj vůz za symbolickou cenu. Mohou se však zapojit i majitelé vozů, kteří nejsou zaregistrovaní do platformy HoppyGo. Pokud svůj vůz nepotřebují, mohou kontaktovat HoppyGo na  fleet@hoppygo.com a jejich vůz bude zapůjčen k dobročinným účelům.

Autor: HoppyGo, Škoda Auto, Zdroj: TZ Škoda

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek