Benzina posiluje hygienická opatření

Benzina v reakci na šíření nemoci COVID-19 posiluje již přijatá bezpečností opatření. Největší řetězec čerpacích stanic v Česku vybavuje všech svých 416 stanic přepážkami z plexiskla, díky kterým dojde k zamezení přímého styku zákazníků s pracovníky stanice. Instalace přepážek začala v úterý a její dokončení je plánováno v nejbližších dnech.

Plexisklo 2

"Děkuji všem pracovníkům našich čerpacích stanic. Nesmírně si vážíme toho, že i v této nelehké době pracují v první linii a nadále poskytují zákazníkům služby na aktuálně nejvyšší možné úrovni," řekl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina, a dodal: "Vzhledem k nedostupnosti ochranných respirátorů jsme se rozhodli vybavit čerpací stanice ochrannými přepážkami z plexiskla. Situací se každodenně zabýváme a nadále vyvíjíme maximální úsilí, abychom přijatá bezpečností opatření ještě posílili."

Benzina už 14. března ukončila prodej veškerých čerstvých nebalených produktů, uzavřela relaxační zóny a zastavila provoz ručního mytí, vysavačů a čističů koberců. Prostřednictvím informačních cedulí rozmístěných na čerpacích stanicích a na internetových stránkách a sociálních sítí informuje zákazníky, jak se mají na čerpacích stanicích chovat, aby co nejvíce snížili nebezpečí přenosu nákazy. Navíc apeluje na zákazníky, aby při tankování používali jednorázové hygienické rukavice a pro platbu za zakoupení produkty, služby a zboží v co nejvyšší míře využívali bezkontaktní platební karty a především mobilní aplikace Benziny. Prostřednictvím aplikace "Benzina platby" je možné zaplatit za natankování přímo u stojanu a přes "Mycí Digi Linku" je možné ovládat myčku přímo z mobilního telefonu. Díky těmto aplikacím tak odpadá nutnost vstupovat do prodejny.

"Zákazníky prosíme o pochopení, ohleduplnost a respektování těchto opatření. Při platbě by měli preferovat mobilní aplikace či platební karty a platbu v hotovosti využívat pouze v krajních případech. V případě nutnosti navštívit prodejnu je nezbytné vstupovat s ochranou nosu a úst, vstupovat jednotlivě, udržovat rozestupy minimálně dva metry a dodržovat limit maximálně dvou zákazníků v prodejně. Omlouváme se za všechna omezení provozu, ale jedná se o nezbytná opatření v zájmu ochrany zdraví zaměstnanců čerpacích stanic i samotných zákazníků," uzavřel Marek Zouvala.

Autor: TZ Benzina, Zdroj: TZ Benzina

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek