Benzina otevřela novou samoobslužnou čerpací stanici v Harrachově

V Harrachově byla otevřena už osmá samoobslužná čerpací stanice Benzina Expres v Česku. Nachází se na hlavním tahu mezi Českou republikou a Polskem a je otevřena nonstop. Hlavní výhodou samoobslužných čerpacích stanic je rychlé odbavení a výhodnější ceny pohonných hmot.

"Samoobslužné čerpací stanice jsou v Evropě velmi oblíbené a začíná se jim dařit i v Česku. Zákazníci si pochvalují především nepřetržitý provoz, kvalitní paliva i výhodné ceny. V samoobslužných čerpacích stanicích vidíme do budoucna velký potenciál a nadále chceme pracovat na jejich rozvoji," říká Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina.

Obsluha samoobslužných čerpacích stanic je jednoduchá. Zákazníci na platebním terminálu navolí částku, za kterou chtějí natankovat. Tankovací pistole pak sama ukončí výdej paliva ve stanovené hodnotě. Zákazníci mohou zaplatit hotově i kartou, včetně tankovacích karet Benziny Tank Karta Easy a Tank Karta Business.

Harrachovská čerpací stanice Benzina Expres nabízí kvalitní aditivovaná paliva Efecta 95 a Efecta Diesel s čisticím účinkem a nově i prémiovou Vervu Diesel zaměřenou na výkon motoru."Vzhledem k vysokohorským podmínkám, kde teploty klesají hluboko pod bod mrazu, řidiči s dieselovým motorem ocení především palivo Verva Diesel. V mrazech se to dvojnásobně vyplatí. Verva Diesel si uchovává i během tuhé zimy všechny své prémiové vlastnosti a díky speciálním aditivům je její filtrovatelnost -26 °C až -30 °C," vysvětluje Jakub Drastík, vedoucí odboru kvality paliv Benzina.

Samoobslužným způsobem funguje rovněž prodej kapaliny do ostřikovačů. Zákazník si ze speciálního stojanu jednoduše načepuje přímo do nádržky automobilu požadované množství kapaliny a uhradí ji na stojanu platební kartou. Díky prodeji bez obalu navíc nevzniká jednorázový plastový odpad, čímž Benzina šetří životní prostředí. K dispozici je i občerstvení prostřednictvím výdejních automatů s
non-stop prodejem horkých nápojů, nealko nápojů a slaných i sladkých pochutin.

První čerpací stanice Benzina Expres byla otevřena už v roce 2011 ve Vysokém Mýtě. Červenobílé samoobslužné čerpací stanice se nachází také v Poděbradech, Jablonci, Hradci Králové, Brně, Kopřivnici a v Ostravě.

Autor: TZ Benzina, Zdroj: TZ Benzina

Diskuse

  • Jiří Boušek, 28. 8. 2020 16:10: Jak mám natankovat, když netuším, kolik se mi do nádrže vejde? Nebo když chci natankovat plnou nádrž. Jakou sumu mám do kartového terminálu zadat? Netuším kolik paliva se mi tam vejde a už vůbec kolik to bude stát korun. V návodu o tom není zmínka. To mám odhadovat litry a násobit je cenou? Návod je zcela nedostatečný a na kartovém terminálu skoro nečitelný. Pokud mi někdo se zkušeností s tankováním neporadí, je to automatizace k ničemu. Když zadám vyšší sumu a nádrž je plná, tak co se stane s nevyčerpanou částkou? O tom v návodu opět nic není.
    • Tomáš, 1. 10. 2020 15:29: Už asi víte. Zasunete kartu, zvolíte častku od - do. Třeba 100-1000. Když natankujete jenom za 750,- z účtu se Vám strhne tato částka.
    • Stiborová, 21. 7. 2023 16:30: Zadala jsem částku 1500,-, natankovala jsem za 1209,- , z účtu mi stáhli 1509 -. Myslíte, že mi přeplatek vrátí?
    Reagovat na komentář
  • Maticek, 5. 2. 2022 04:21: Ja dávám vždy víc podle zůstatku na kartě... Klidně dejte 10 tisíc a stáhne se Vám pouze natankovana částka. Možná těch 10 tis. Budete mít pár dní zablokovanych. Ale ušetří Vám to čas počítáním a násobením kolik litrů tam asi vejde.když je to tak těžké odhadnout za kolik asi natankuji. 🙉 M
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek