Benzina otevřela novou čerpací stanici v Ružomberoku

Benzina patřící do mezinárodní skupiny ORLEN počítá i v tomto roce s významnými investicemi do expanze a rozvoje své sítě na Slovensku. Lídr českého trhu zakončil loňský rok s deseti čerpacími stanicemi ve své slovenské síti a letos chce jejich počet zdvojnásobit. První novou stanicí v tomto roce je čerpací stanice Benzina v Ružomberoku. Kromě rozšiřování své sítě počítá Benzina rovněž s rozvojem gastronomického konceptu Stop Cafe. Ten v letošním roce plánuje otevřít na minimálně dalších sedmi čerpacích stanicích.

Benzina vstoupila na slovenský trh v minulém roce, když v dubnu otevřela svoji první čerpací stanici v Malackách. Na konci roku měla ve své síti již deset čerpacích stanic, z toho dvě expresní. "Zatímco v Česku naše investice přesahující miliardu korun míří především do modernizace sítě a zavádění konceptu občerstvení Stop Cafe, který již máme na dvou třetinách všech čerpacích stanic, na Slovensku investujeme zejména do rychlého rozvoje sítě. Počet čerpacích stanic tak v letošním roce chceme téměř zdvojnásobit," říká Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, do které patří i Benzina.

Čerpací stanice Benzina jsou v současnosti motoristům na Slovensku k dispozici v Malackách, Holicích u Dunajské Stredy, Lužiankách u Nitry, Šelpicích u Trnavy, Šuranech u Nových Zámků, Strečně, Tesárských Mlyňanech, Senci a nejnověji také v Ružomberoku. Čerpací stanice v Zarevúce ulici nese od nedávna červenobílé barvy a zákazníkům nabízí kvalitní aditivovaná paliva Efecta.

Lídr českého trhu v loňském roce vybavil první čerpací stanici na Slovensku gastronomickým konceptem Stop Cafe a v jeho rozšiřování bude pokračovat i letos. "Právě občerstvení je pro nás nejrychleji rostoucím segmentem, jehož objemy prodeje v Česku za posledních osm let vzrostly o 320 %. Jsme rádi, že zákazníci k nám jezdí nejen kvůli prémiové řadě paliv Verva a aditivovaným palivům Efecta, ale i za kvalitním občerstvením. Věřím, že slovenští zákazníci si stejně jako čeští zamilují nejen naši výběrovou belgickou kávu a oblíbené hot dogy, ale také další gastronomické produkty ze široké nabídky Stop Cafe," přeje si Marek Zouvala.

Benzina dlouhodobě zaznamenává vzrůstající zájem o vlastní tankovací karty Tank Karta Easy a Tank Karta Business, které v Česku využívá více než 200 tisíc motoristů z řad běžných zákazníků i firemních klientů. "V první fázi jsme na Slovensku spustili Tank Kartu Business pro podnikatele a firmy. V jejich nákladech rozhoduje o prosperitě každý cent. Proto jsme pro naše firemní zákazníky připravili atraktivní nástroj pro snižování provozních nákladů i administrativy, přičemž do budoucna počítáme i s mezinárodní akceptací karty. V průběhu letošního roku plánujeme spustit na Slovensku i Tank Kartu Easy s podobným rozsahem benefitů pro běžné motoristy," dodává Marek Zouvala.

Značka Benzina vznikla už v roce 1958 v tehdejším Československu. Po roce 1989 přešla Benzina v rámci privatizace do soukromých rukou a právo na používání své značky na slovenském trhu dočasně ztratila. Benzina se na Slovensko vrátila v roce 2019 jako lídr českého trhu, kde provozuje nejširší síť 416 čerpacích stanic a dle objemu prodaných pohonných hmot ovládá čtvrtinu trhu. Benzina je součástí mezinárodní skupiny ORLEN, která v pěti zemích (Polsko, Německo, Česko, Litva a Slovensko) provozuje bezmála tři tisíce čerpacích stanic. Stejně jako mateřská společnost ORLEN je Benzina synonymem modernosti, důvěry, výhodnosti, široké nabídky a vysoké kvality výrobků a služeb

Autor: TZ Benzina, Zdroj: TZ Benzina

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek