Atawey chce do roku 2025 postavit 150 vodíkových stanic

Atawey

Francouzská společnost Atawey, která se zabývá výrobou a distribucí vodíku z obnovitelných zdrojů plánuje získat až 40 % trhu francouzského trhu, přičemž Francie plánuje, že do roku 2025 v zemi vznikne 400 míst pro tankování vodíku.

Atawey plán růstu Savojského meziměsíce pro rozvoj vodíkové maloobchodní infrastruktury ve Francii bude podpořen vládním plánem France Relance, který předpokládá, že do roku 2025 bude v zemi nasazeno téměř 400 vodíkových čerpacích stanic. V současné době je ve Francii přibližně 30 vodíkových čerpacích míst.

Prezident společnosti Atawey prozradil, že společnost v roce 2021 podstoupí "značné úsilí o získávání finančních prostředků", aby mohla v příštích pěti letech zásobovat více než 150 vodíkových stanic. Nové finanční prostředky budou přiděleny na rozvoj nového výrobního závodu a na zvýšení počtu zaměstnanců společnosti z 30 na 150 do roku 2025.

Kromě Francie se společnost na výrobu zeleného vodíku také dívá na možnost expanze v různých evropských zemích, říká Amaré.

Autor: ., Zdroj: Petrol Plaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek