Eurobit, Trhová Kamenice

Čerpací stanice roku, Eurobit

Eurobit Trhová Kamenice

Nafta bez biosložky a skvělé hamburgery

Když se podíváte na mapu s rozmístěním čerpacích stanic Eurobit, zjistíte, že tahle česká síť je už docela hustá, zvláště ve východních Čechách a na severní Moravě. Mezi nejnovější přírůstky patří i netradičně koncipovaná pumpa v Trhové Kamenici na Českomoravské vrchovině nedaleko Chrudimi.

Trhová Kamenice je malý městys mezi dvěma chráněnými krajinnými oblastmi Železné hory a Žďárské vrchy. Nachází se v nadmořské výšce okolo 500 m., žije zde asi tisícovka obyvatel a prochází tudy nejen naučná stezka krajem řeky Chrudimky, ale také rušná silnice první třídy číslo 37, která vlastně spojuje Hradec Králové s Brnem přes Pardubice, Chrudim a Nové Město na Moravě, u Velké Bíteše končí nájezdem na D1.

Síť Eurobit v současnosti tvoří 33 čerpacích stanic od západočeského Chebu přes severočeský Varnsdorf, východomoravský Havířov až po jihomoravské Hrušky u Břeclavi. Mezi poslední přírůstky patří pumpa v Trhové Kamenici. Typická venkovská pumpa prošla vloni celkovou rekonstrukcí shopu a rozšířila tak síť Eurobit o další příjemné místo, kde můžete vedle tankování také načerpat energii z vydatného jídla. Kromě čerpacích stanic totiž provozuje česká firma Eurobit také americké stylové restaurace EB Dinners (Hradec Králové a Krhov) a některé položky z jejich menu si můžete dát i na vybraných čerpacích stanicích. Platí to také pro Trhovou Kamenici, kde vám mimo jiné nabídnou vydatný hamburger nebo marinovaná žebírka.

Nafta i bez biosložky

Provoz na silnici 37 je občas docela hustý a kombinuje osobní automobily i kamiony, které míří buď do východočeské metropole, nebo na D1. Důvod, proč zastavit u čerpací stanice právě v tomto místě, byl dosud jediný - načerpat levné pohonné hmoty u soukromé čerpací stanice Topexol. Společnost Eurobit, která tuhle pumpu koupila v roce 2022 a vloni ji důkladně zrekonstruovala, chce motoristům nabídnout více v souladu se svým mottem "Myslíme na motoristy".

Čerpací stanice láká už zdálky výrazným "duhovým" totemem a oranžovou atikou částečně zakrytou sedlovou střechou, zblízka pak novou tmavě šedou "fasádou", kterou zpředu doplnil kontrastní hliníkový panel se strukturou kapky.  Na zastřešené tankovací nádvoří vede široká cesta a ze silnice sem můžete odbočit z obou směrů. Výdejní stojany nesou značku Tatsuno a zákazníci mají k dispozici celkem tři oboustranné stojany - dva multiproduktové pro osobní automobily a jeden s rychlovýdejem nafty pro nákladní automobily a autobusy. V nabídce čerpací stanice je bezolovnatý benzin oktanového čísla 95, standardní motorová nafta a motorová nafta bez biosložky s označením Diesel Zero. Kapalina AdBlue ze stojanu zde k dispozici není, ale můžete si ji pochopitelně koupit balenou v shopu. Ceny pohonných hmot se odvíjejí od nabídky velkoobchodů a marže zde velké nemají.

Alternativní energie (CNG, LPG a elektro) v Trhové Kamenici nedoplníte, místní nejvýše mohou využít nabídku LPG v tlakových lahvích. Vedle klasických bankovních karet a karet Eurobit na této stanici akceptují také tankovací karty DKV, Eurowag, UTA a CCS. Natankovat zde můžete sedm dní v týdnu, ale pouze od 5 do 22 hodin, protože tankovací automat zde není. Mycí linku, mycí boxy ani vysavač tato čerpací stanice nenabízí. Zákazníci mají samozřejmě zdarma k dispozici pouze kompresor pro dofouknutí pneumatik.

Kontrasty interiéru

Podle požadavků Tomáše Veverky se realizace interiéru pod dohledem pražského grafika Tomáše Dočkala ujala společnost MBH ze Zábřehu na Moravě, která dodala i nábytek a vybavení. Vnitřní prostory vkusně kombinují světlé přírodní dřevo s oranžovou a několika odstíny šedé barvy. Ve výrazném kontrastu s tím je pak "americký" jídelní kout v nejsvětlejším rohu interiéru, který vychází ze stylu restaurací EB Dinners a je vylepšený obrazovou tapetou na stěně. V interiéru je dostatek světla, což zajišťují stropní LED panely a závěsné lampy sladěné designově s interiérem shopu.

Vpravo ode dveří je jídelní kout oddělený od shopu dlouhým barovým pultem s vysokými stolky. Zde najdete i zásuvky a USB porty pro dobití mobilních zařízení, vlevo od vstupních dveří je pokladna a bistro, nad kterými svítí obrazovky s nabídkou jídel a dalších služeb čerpací stanice. Interiér shopu je uprostřed zaplněn dvojicí regálů, které v zadní části doplňují stylové stolky v designu ropných barelů, které stojí vedle kávového koutku se samoobslužným automatickým kávovarem Franke od firmy Dallmayr. Vzadu za kávovým koutkem je další chodba se vstupy na sociální zařízení, zázemím pro obsluhu a technickou místností. Čisté a nové toalety jsou zvlášť pro dámy, pány i invalidy. Na stěnách zde najdete atraktivní černé, bílé a oranžové dlaždice uspořádané do šachovnice, což je jeden z poznávacích znaků sítě Eurobit.

Jako v restauraci

Sortiment shopu je standardní, zákazník zde najde většinu zboží, které na čerpací stanici očekává, od cukrovinek po automotive včetně bohaté nabídky hraček a nechybí ani vínový koutek. Vedle pohonných hmot lákají provozovatelé čerpací stanice na atraktivní teplou i studenou kuchyni.

Čerpací stanice nemá svého kuchaře, ale využívá synergie s restauracemi EB Dinners, kde připraví vybraná jídla metodou sous vide a v Trhové Kamenici je obsluha pouze dokončí v multifunkční troubě Merryshef. Jde o hovězí burgery, vepřová žebírka, kuřecí křídla nebo trhané vepřové, popřípadě gyros, které však nakupují od firmy Bidfood. V nabídce nechybí ani pizza. Hranolky se připravují ve speciálním uzavřeném fritovacím hrnci, takže zde nikde není cítit typický odér spáleného tuku jako v okolí některých fastfoodů, bulky nakupují čerstvé u místních pekařů. Sami jsme si vyzkoušeli, že žebra i hamburgery mají perfektní chuť, jako když je připravíte z čerstvých surovin. Nabídku pro konzervativnější zákazníky ještě doplňují polévky nebo klasická hotová jídla jako guláš či řízek a nechybí ani párky z rollergrilu, popřípadě čerstvě plněné bagety.

Obsluhu čerpací stanice Eurobit v Trhové Kamenici zvládá ve dvousměnném provozu pět lidí včetně provozního. Nájemce zde není, všichni jsou zaměstnanci Eurobitu stejně jako na ostatních čerpacích stanic této české sítě.

Závěr

Rekonstrukce čerpací stanice přinesla zákazníkům výraznou přidanou hodnotu a zlepšila služby na této frekventované trase. Atypický objekt nepřehlédnete, útulný interiér doslova láká k tomu udělat si na trase menší přestávku a využít něco z bohatého menu místního bistra, což je nejen v této části Česka spíše ojedinělé. Většinu zákazníků pak jistě potěší i čisté toalety.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek