Orlen Benzina, Rynoltice

Čerpací stanice roku, Orlen Benzina

Orlen Rynoltice

Špičkový servis na severu Čech

Na rušné silnici 13, která je zároveň evropskou silnicí E442 vedoucí z Karlových Varů severem Česka až na přípojku k silnici 35 z Liberce na Hrádek nad Nisou, leží 4 km východně od Jablonného v Podještědí obec Rynoltice. V jejím katastru těsně před začátkem obce stojí ve směru na Jablonné v Podještědí červenobílá čerpací stanice Orlen Benzina.

Původně zde stála čerpací stanice Paramo, kterou v roce 2007 převzala Benzina. Už tehdy sem jako nájemkyně nastoupila po vyhraném výběrovém řízení Miloslava Bednářová, která tak byla svědkem neuvěřitelné proměny této čerpací stanice v čase. "Když jsem to tady přebírala, pumpa byla v hrozném stavu. Od té doby se tady pod křídly nového majitele udělal obrovský kus práce," vzpomíná dnes Miloslava Bednářová. První velkou změnou byla rekonstrukce na tzv. Benzinu Plus, která měla v síti největšího českého retailového prodejce pohonných hmot statut prémiové čerpací stanice. V roce 2017 pak došlo k další modernizaci podle zbrusu nového konceptu, který počítá mimo jiné s občerstvením Stop Cafe. Přídomek Plus zmizel, ale o to kvalitnější servis nový koncept nabídl. Zatím poslední krok v rámci plánovaných změn proběhl začátkem října, kdy nejen z totemu a atik zmizel stylizovaný mořský koník i nápisy Benzina a objevilo se logo a jméno současného polského majitele Orlen S.A.

Kompletní sortiment pohonných hmot

Špičkové víceproduktové stojany Wayne, které zde byly instalovány při rekonstrukci na prémiovou stanici Benzina Plus, zatím svému účelu slouží na jedničku, a tak není dalších investic zatím třeba. V nabídce této čerpací stanice je jinak kompletní sortiment pohonných hmot od skupiny Orlen Unipetrol počínaje standardně aditivovanými palivy Efecta 95 a Efecta Diesel a prémiovými palivy Verva 100 a Verva Diesel. Nabídku paliv ještě doplňuje LPG od společnosti Hunsgas. Plyn je k dispozici pod zděným zastřešením mimo refýž čerpací stanice. V sortimentu pochopitelně nechybí ani LPG v tlakových lahvích. Řidiči mají k dispozici šest výdejních míst. Čtyři nabízí víceproduktové stojany a dva s rychlovýdejem nafty pro nákladní automobily a kamiony. Zatím zde nenajdete stojan pro výdej kapaliny AdBlue, kterou tu koupíte pouze balenou. Ten se zřejmě objeví až  časem v rámci rekonstrukci výdejních technologií.

V aplikaci Orlen Benzina lze platit za pohonné hmoty přímo u stojanu, jinak zde akceptují kromě hotovosti a standartních kreditních karet také palivové karty Tankarta Orlen Benzina, CCS, DKV, Eurooil, Shell, OMV, Logpay a UTA. CNG zde nekoupíte, k dispozici zatím není ani dobíjecí stojan pro elektromobily. Cenová politika této čerpací stanice reflektuje okolní konkurenci v regionu, aktuální ceny v době naší návštěvy zákazníky rozhodně nemohly odradit.

Optimální rozložení shopu

Na první pohled působí čerpací stanice v Rynolticích relativně kompaktním dojmem, ale zázemí je překvapivě prostorné. Po rekonstrukci zde najdete odpovídající prostory shopu i bistra včetně posezení v úhledných boxech nebo u dvou barových pultů. Samozřejmě nechybí ani velký chladicí box pro nápoje, který je propojen i se skladem, nebo tradiční kávový koutek se dvěma samoobslužnými kávovary a nabídkou sladkého pečiva. Dostatečně dimenzované je také sociální zařízení a zbyl i prostor pro personál a sklady. Hned vedle vstupu do shopu pak zákazníci najdou venkovní posezení se slunečníkem, které zákazníci od jara do podzimu rádi využívají.

V nabídce shopu je standardní sortiment, který najdete na většině čerpacích stanic Orlen Benzina po celé České republice včetně nabídky základních léků od firmy Medipoint. Hned u vstupu zaujme regál s impulzním zbožím, který i díky červené šipce donutí každého si nabízené produkty prohlédnout. Cestou k pokladně pak zákazník potkává další lákavé nabídky sortimentu s vlastní značkou Stop Cafe v chladicím boxu včetně ledové kávy, ovocných smoothie, minerálních vod nebo energetických nápojů přesně podle pravidel merchandisingu.

Široká nabídka jídel

Postupně se však zrak každého návštěvníka čerpací stanice upře na zářící velkoplošné obrazovky nad výdejním koutkem bistra, které příkladným způsobem lákají na nabídku teplých a studených jídel občerstvení Stop Cafe. Na menu čerpací stanice v Rynolticích najdete standardně tři hotová jídla (svíčková na smetaně, guláš, španělský ptáček), čtyři polévky, minutky (burgery, hranolky, stripsy), čerstvé i balené bagety, salát Ceasar, panini, sendviče nebo sladké vafle. A pochopitelně nechybí ani populární hotdogy. Ráno si pak můžete dát i vydatnou snídani v podobě různým způsobem upravených vajíček a slaniny, milovníci zdravé stravy si zase mohou objednat freshe z čerstvého ovoce. Ceny jsou pak rozhodně příznivější než v restauracích a fastfoodových řetězcích. Zařízení na ohřev jídel je přímo v shopu, v přípravně se pak vyrábí pouze plněné bagety.

Mezi další služby této čerpací stanice patří možnost vsadit si zde Sazku a dále si můžete při výborné fair-trade kávě prostřednictvím bezplatné wi-fi surfovat po internetu nebo dobít mobilní zařízení. Myčka ani vysavač zde není, pouze kompresor. Sociální zařízení je přístupné ze shopu a nabízí prostory zvlášť pro dámy, pány i invalidy.

Závěr

Protože čerpací stanice má otevřeno nonstop, Miloslava Bednářová, která sem dojíždí z Liberce, zaměstnává kvůli dokonalému servisu celkem deset lidí ve dvousměnném provozu. Na čerpací stanici je vidět preciznost a pečlivost, která se projevuje v čistotě sociálního zařízení nebo pořádku ve venkovním prostoru, okolo popelnic i výdejních stojanů.

Velmi úhledná čerpací stanice v romantickém údolí mezi Ještědsko-kozákovským hřbetem a Lužickými horami je díky odbočovacímu pruhu přístupná z obou směrů silnice 13. V nabídce je kromě kvalitních aditivovaných pohonných hmot za akceptovatelné ceny v rámci regionu tradičně dobrá zrnková káva, široká škála teplých a studených jídel včetně vydatných snídaní a sortiment zboží, na který jsou zákazníci červenobílé sítě Orlen Benzina zvyklí.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek