Implementace automatizované plnící linky

Projekt roku, DF Partner s.r.o.

Projekt automatizované plnicí linky (dále jen APL) byl započat v roce 2017. Zpracování projektu trvalo téměř ½ roku. Komunikace s potenciálními dodavateli probíhala během roku 2018. Začátkem roku 2019 byl vybrán dodavatel APL. Jedná se o automatizovanou plnicí linku s výkonem 3 600 ks/ 5 lt kanystrů/ hod., určenou pro 11 typů obalů. Sestava je složena z 16 samostatných zařízení, které pracují autonomně. Jsou napojena na podnikový informační systém, ve kterém jsou uloženy parametry ke všem výrobkům, jako informace o typu lahve, etikety, hmotnosti, formaci skupinového balení, layoutu skupinových balení v jednotlivých vrstvách přepravní jednotky atd.

APL je opatřena kontrolními stanovišti pro zabezpečení 100 % kvality výrobku, jako kontrola přítomnosti odnosného ucha, správnosti nasazení uzávěru, kontrola hmotnosti a aplikace etiket (vycentrování etikety na obalu a správnost etikety samotné). Samozřejmostí je automatické přemístění neshodných výrobků do prostoru k tomu určenému. Před finálním sestavením palety s hotovými výrobky probíhá kontrola hmotnosti skupinového balení, následuje seskládání palety a po automatickém zabalení do strečové fólie probíhá závěrečná kontrola hmotnosti celé přepravní jednotky. Do skladu expedice je vždy doručena paleta ve 100 % kvalitě.

Už od přípravy podkladů a jejich kompletaci k projektu jsme nejvíce bojovali s prostorou náročností finální APL. Byli jsme limitováni prostorem, protože k již fungujícím plnícím linkám jsme potřebovali doplnit APL, která je prostorově mnohem náročnější. Společně se dodavatelem APL se nám nakonec povedlo vyřešit i tuto největší překážku. Implementací APL došlo ke snížení namáhavé manuální práce.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek