Právě vyšel Petrol magazín 2/2024

2-2024

Druhé letošní číslo Petrol magazínu přináší rozhovor s bývalým generálním ředitelem ČEZ a bývalým vládním zmocněncem pro jadernou energetiku Jaroslavem Mílem o Green Dealu i transformaci české energetiky. Komentář čísla se věnuje Antverpské deklaraci a v rubrikách věnovaných petrochemického průmyslu se vracíme k problematice kontroly marží na čerpacích stanicích, a také jsme se podívali na statistiky prodeje pohonných hmot za loňský rok.

Hlavní téma čísla jsou tentokrát kamiony, jejich budoucnost z hlediska pohonných ústrojí, ale i současnost z pohledu řidičů, české dálniční sítě a odpočívek. Do rubriky Čerpací stanice měsíce se tentokrát dostaly čerpací stanice Orlen v Olomouci a OMV na odpočívce Žešov (D46) u Prostějova. V rubrice Mytí přinášíme článek o výměně portálové mycí linky WashTec v prosperujícím mycím centru v Tachově.

Přečíst si také můžete o energetických nápojích, jak se prodávají na čerpacích stanicích, co obsahují, v čem jsou prospěšné a v čem naopak škodí. A nakonec se podíváme, jak fungují čerpací stanice v daleké Patagónii.

Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek