PETROLsummit 2019: Už se to blíží!

Již necelý měsíc nás dělí od dalšího ročníku odborného a společenského setkání profesionálů a příznivců oboru výroby a distribuce pohonných hmot a čerpacích stanic PETROLsummit, který pořádá vydavatelství PETROLmedia. Chybět samozřejmě nebude ani tradiční vyhlášení držitelů ocenění PETROLawards. Akce se koná ve čtvrtek 31. října v kongresovém centru pražského hotelu Olympik - Artemis.

PS ZPR titulka

Summit se tematicky ponese v duchu nástupu alternativních paliv a bezemisní budoucnosti ve třetím desetiletí 21. století. Na našem webu již naleznete nejen přihlášky, ale také kompletní program celé konference. V dopoledním bloku nebudou opět chybět mezi řečníky výkonný ředitel ČAPPO Jan Mikulec, předseda ČAPPO a generální ředitel Čepra Jan Duspěva. Na téma legislativy z hlediska pohonných hmot pohovoří zástupce MPO Pavel Šenych a naopak ředitel divize paliv a maziv ve firmě SGS Ladislav Fuka se bude věnovat prémiovým benzínům z hlediska úspory paliva. Dopolední blok zakončí předseda SSHR Pavel Švagr a další zástupce společnosti Čepro Zdeněk Stejskal, který se bude zamýšlet hlavně nad bezpečností skladů pohonných hmot v souvislosti s požárem v Loukově. 

Po vyhlášení cen PETROLawards a dobrém obědě čeká účastníky odpolední program, který je věnován hlavně alternativním zdrojům energie v dopravě. Přednáškou o předpokládané skladbě motorových paliv v ČR v roce 2030 jej otevře ředitel Svazu chemického průmyslu Ivan Souček, následovat bude rozbor českého trhu s automobily v podání tajemníka SDA Josefa Pokorného. Následující řečníci se pak budou věnovat z nejrůznějších úhlů pohledu vodíku v dopravě a hlavně nastupující elektromobilitě. Přednášky povedou Jiří Hájek z Unipetrolu, Ivan Indráček z SČS, Jaromír Marušinec z Asociace elektromobilového průmyslu a ředitel UnicodeSystems Miroslav Stříbrský.

Akce nabídne dva konferenční sály. V prvním budou probíhat přednášky a diskuze, ve druhém se hosté i přednášející mohou občerstvit a současně rozšířit obzory díky prezentačním stánkům firem, které vystavují a nabízejí své produkty čerpacím stanicím. Zároveň se jedná o prostor pro neformální setkání odborníků, zástupců státní správy, příznivců z řad laické veřejnosti a novinářů. Moderátorem bude náš kolega Miroslav Petr.

Autor: PETROLmedia, Zdroj: PETROLmedia

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek