ORLEN Unipetrol zařadil do své železniční flotily 81 moderních cisteren od společnosti Ermewa

Orlen

Skupina ORLEN Unipetrol významně investovala do zvýšení efektivity železniční přepravy, když si pronajala 81 železničních cisteren "Safety++" na přepravu LPG. Moderní cisterny od společnosti Ermewa, které byly vyrobeny v loňském roce, umožňují přepravit větší objem nákladu a disponují speciálními vlastnostmi, jako jsou protihavarijní nárazníky, ochranné štíty či vyztužené dno pláště. Součástí smlouvy je rovněž běžná provozní údržba ze strany dodavatele.

"Těší mě, že se nám díky kontraktu se společností Ermewa podařilo zmodernizovat náš vozový park pro vnitrostátní i mezinárodní přepravu, kterou zajišťuje naše dceřiná společnost ORLEN Unipetrol Doprava. Nové cisterny z jemné zrněné uhlíkové ocele splňují veškeré bezpečnostní předpisy a zároveň umožňují přepravu většího objemu nákladu v rámci jednoho vlaku, čímž nám pomohou zvýšit efektivitu přepravy. Věřím, že naše dlouhodobá spolupráce s Ermewou bude i nadále skvěle fungovat jako doposud,"uvedlRyszard Pilch, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol zodpovědný za logistiku a přepravu paliv a produktů.

Nákladní cisternový vůz přezdívaný "Safety++" byl vyvíjen ve spolupráci s polským výrobcem nákladních vozů CHEMET S.A. s cílem maximalizace bezpečnosti a optimalizace provozních vlastností. Výsledkem vývoje je vůz o délce 18,1 m s nádobou o objemu 117 m3. Je osazen nárazníky se zónami pro pohlcení nárazové energie až 400 kJ a místo prvků proti naskočení sousedního vozu jsou použity ochranné štíty TE25. Dalším prvkem pasivní ochrany je zesílená spodní část pláště kotle pro zvýšení odolnosti proti proražení.

Podpisem smluv na pronájem vozů pro přepravu plynu se upevnila již 26tiletá spolupráce mezi společností Ermewa SA a ORLEN Unipetrol RPA.,,Nový vůz LPG Safety++ se slibně vyvíjí ve velmi úspěšný model," potvrzujeregionální generální manažer Cyrille Guyona také je poptávka mimo jiné i v Polsku a Itálii. Ermewa SA na zájem reagovala navýšením opce u téhož výrobce o dalších 150 vagónů k již stávající objednávce 240 vozů z roku 2020.


Autor: ORLEN Unipetrol RPA s.r.o., Zdroj: TZ

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek