Čerpací stanice MOL nabízí kapaliny bez obalu.

Čerpací stanice MOL nabízí kapaliny bez obalu. EcoTank je již na 23 místech v Česku 

Obalový průmysl již dlouho hledá vhodnou alternativu k plastovým materiálům, které představují vysokou zátěž pro životní prostředí. Společnost MOL Česká republika, provozovatel druhé největší sítě čerpacích stanic v tuzemsku, v minulém roce poprvé nabídla kapalinu do ostřikovačů v ekologické podobě, a to rovnou bez obalu. Díky inovativnímu řešení EcoTank mohou řidiči na 23 čerpacích stanicích MOL v Česku doplnit kapalinu podobným způsobem, jako kdyby tankovali klasické palivo.

Společnost MOL Česká republika dlouhodobě usiluje o rozvoj udržitelných řešení pro mobilitu, mezi nimiž je významná například stavba dobíjecích stanic pro elektromobily MOL Plugee. Nově se k udržitelným řešením na stanicích MOL připojuje i EcoTank. Jedná se o zařízení na doplňování kapaliny do ostřikovačů, které bylo poprvé představeno jako slovenský vynález na výstavě UNITI EXPO v roce 2016. V současné době je doplňování kapaliny do ostřikovačů z EcoTanku dostupné na 23 stanicích MOL v Česku.

"Ekologická řešení, do nichž se řadí i EcoTank, vnímáme jako budoucnost našeho podnikání. Naše společnost směřuje k udržitelnosti a snížení uhlíkové stopy v souladu se strategií MOL Group 2030+. Kromě aktivit, jako je integrace a využití odpadu, zachytávání uhlíku nebo progresivní výrobu biopaliv jsou to i zdánlivě malé kroky, jako implementace EcoTanků. Věříme, že naší snahou můžeme vyvolat pozitivní trend a inspirovat k udržitelnosti i ostatní," říká Richard Austen, generální ředitel MOL Česká republika.

Vše nahrává tomu, že ekologické doplňování kapaliny se stane velmi oblíbené mezi českými řidiči. Jen za měsíc prosinec loňského roku se díky vysoké výtoči podařilo ušetřit více než 500 kilogramů čistých plastů, tedy téměř desetitisíce běžných plastových nádob.

Autor: MOL Česká republika, Zdroj: TZ

Diskuse

  • Dan, 27. 5. 2023 19:20: Možná by nebylo na škodu uvést taky kde ty čerpací stanice jsou, jinak je článek celkem k prdu
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek