Staronové vedení na ČAPPO na další dvouleté období

Začátkem prosince se konala řádná volební valná hromada České asociace petrolejářského průmyslu a obchodu (ČAPPO).  Jednání bylo věnováno hlavně aktuálním tématům v oblasti pohonných hmot a související legislativy, zejména pak novele zákona o pohonných hmotách a novelizovanému zákonu o ochraně ovzduší.

Duspěva Jan
Staronovým předsedou představenstva ČAPPO se stal generální ředitel společnosti ČEPRO Jan Duspěva

V průběhu jednání bylo mimo jiné konstatováno, že na trhu v ČR se motoristé mohou těšit z vysoké kvality pohonných hmot, a to i v porovnání se stavem v řadě zemí EU. Valná hromada také ocenila zpracování dalších bezpečnostních standardů pro dopravu a prodej pohonných hmot. 

Pro rok 2019 patří mezi hlavní priority ČAPPO aktivní účast na transpozici novelizované směrnice EU o podpoře využívání energie z obnovitelných zdrojů (REDII), sledování problematiky úspory emisí z pohonných hmot a zejména pak dosažení šestiprocentní úspory do roku 2020. ČAPPO také hodlá formulovat svou pozici k perspektivnosti jednotlivých alternativních paliv a pohonů v dopravě i vzhledem k míře jejich podpory z veřejných zdrojů popřípadě fiskálním dopadům jejich širšího užití. Na základě toho budou odborné komise ČAPPO připravovat novou komplexní úpravu legislativy pohonných hmot.

Valná hromada si také zvolila představenstvo ČAPPO na další dvouleté období. To je opět složené ze zástupců společností Agrofert, Čepro, MOL Česká republika, Shell Czech Republic a Unipetrol RPA. Předsedou představenstva byla zvolena společnost Čepro reprezentovaná jejím generálním ředitelem Janem Duspěvou. Valná hromada tím podpořila kontinuitu práce minulého statutárního vedení asociace a jejího předsedy.

Autor: jk, Zdroj: ČAPPO

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek