Hřiště, sport, kultura nebo léčebné programy - Unipetrol daroval obcím 2,2 miliony Kč

Praha, 7. listopadu 2017 - Unipetrol, největší rafinérská a petrochemická skupina v České republice, v roce 2017 finančně podpořila 20 obcí a měst, které se nacházejí v blízkosti obou rafinérií v Záluží u Litvínova a v Kralupech nad Vltavou, celkovou částkou 2,2 milionů korun. Unipetrol tak přispívá na rozvoj infrastruktury, kultury, sportu, turismu, zdraví a společenského života v regionech, ve kterých působí.

"Snažíme se být dobrým a zodpovědným sousedem. Firmou, která dává lidem nejen práci, ale také přispívá k rozvoji okolního prostředí a pomáhá na svět dobrým věcem. Jsme rádi, že i díky Unipetrolu je komunitní život v okolí našich výrobních areálů pestřejší a zajímavější,"říkáTomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný za investice, výzkum a školství.

Obce využívají darované finanční prostředky především na společenské a kulturní akce, na podporu sportovních klubů, dětských hřišť a hasičských spolků. Výjimkou nejsou ani rekonstrukce a renovace obecních prostor. Díky finanční podpoře Unipetrolu byl například zrekonstruován a zprovozněn kulturní sál v Brandově. V Meziboří mohli vylepšit podmínky k lyžování. Město z darovaných peněz vybavilo svůj lyžařský areál novou technikou. Svah bude lépe upravený, bude více umělého sněhu a jízda bude celkově bezpečnější. Ve spolupráci s místními rybáři Unipetrol financuje pravidelné vypouštění ryb do řek Bílina a Labe. Se sdružením Alka Wildlife pečuje o sokoly stěhovavé, kteří hnízdí v areálech výrobních závodů v Litvínově, Kralupech a Neratovicích.

V Kralupech nad Vltavou Unipetrol spolupracuje s lékařkou Ingeborg Vokálovou, která založila obecně prospěšnou společnost Alergie. Ta se zaměřuje na léčebné programy a pobyty, speciální předškolní výchovu nemocných dětí a organizuje instruktáže pro rodiče astmatiků a ekzematiků. "Kralupské děti, které trápí nějaká alergie, budou mít k dispozici nové inhalátory, čističky vzduchu a další materiál v rámci zdravotní péče,"vysvětlujeAnna Wydrzyńska, vedoucí odštěpného závodu Rafinérie skupiny Unipetrol.

Skupina Unipetrol zaměstnává více než 4 500 lidí v Česku. Také zaměstnanci se aktivně zapojují do péče o okolní prostředí. Každoročně pořádají zaměstnaneckou sbírku Splněná přání, jejíž výtěžek jde na podporu neziskových organizací. Zaměstnanci navíc v těchto neziskových organizacích v rámci pravidelných dobrovolnických dnů pomáhají. V rámci každoročních dobrovolnických dnů například ve spolupráci s Českým rybářským svazem čistí břehy říčních toků na Mostecku nebo pomáhají vymalovat či uklízet v Dětském domově v Kralupech nad Vltavou. "Letos se dobrovolnická práce rozšířila i o zámeckou zahradu ve Veltrusech, kde úklidové a zahradnické práce, vzhledem k rozlehlému areálu, nikdy nekončí,"doplňujeAnna Wydrzyńska.

Unipetrol také podporuje řadu středních škol a Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. V letošním roce založil Nadaci Unipetrol, v rámci které finančně podporuje středoškolské a vysokoškolské studenty a střední školy. V polovině října nadace rozdělila 1,5 milionů Kč mezi 40 středoškolských a vysokoškolských studentů. Další peníze jsou připraveny pro střední školy na vybavení učeben a laboratoří a na podporu studijních projektů.

 

Autor: Unipetrol, Zdroj: Tisková zpráva Unipetrol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek