ABB představila na veletrhu Busworld 2017 řešení chytrého dobíjení pro autobusová nádraží

V rámci nabídky inteligentních a nákladově efektivních řešení pro noční dobíjení většího vozového parku a zajištění provozu s nulovými emisemi během dne společnost ABB představila své nové produkty nočního dobíjení těžkých vozidel a funkci chytrého nabíjení.

S ohledem na předpokládaný celkový roční růst celosvětového trhu s elektrobusy o více než 30 procent od 2017 do 2025 společnost ABB stojí v čele rozvoje chytrých řešení dobíjecích stanic těžkých vozidel díky představení výrobků nočního dobíjení.

20. - 25. října na veletrhu Busworld 2017 v Kortrijku v Belgii společnost ABB představila své nejnovější řešení v oblasti nabíjení elektrobusů vyznačující se prvky chytrého nabíjení a futuristickým modulárním designem, bezpečným a spolehlivým provozem a dálkovými službami a řízením dat v rámci nabídky řešení společnosti ABB Ability™.

Po 12 letech výzkumu a vývoje v oblasti řešení nabíjení elektrovozidel a zkušeností s komerčními výrobky v tomto oboru od roku 2010 noční nabíjení pro těžká vozidla nabízí kompaktní elektrickou skříň s až třemi nabíjecími oddíly. To znamená, že jakmile se dokončí nabíjení prvního vozidla, automaticky se začne nabíjet další, což maximalizuje dostupnost vozidel a snižuje počáteční investice a následné provozní náklady.

Frank Muhlon, vedoucí globálního oddělení pro nabíjení elektrovozidel společnosti ABB vysvětluje:"Zákonodárci po celém světěse zaměřujína rozvoj udržitelnýchřešeníveřejné dopravy zaúčelemřešeníemisíve městech s nejvyššíhustotou obyvatel."

"Ve společnosti ABB jsme vždy byli včele vývoje nejmodernějších a nákladověefektivníchřešení, kterásplňujípotřeby zákazníkůa umožňujínám všem těšit se na ekologičtějšíbudoucnost. Uvedenínočnínabíječky pro těžkávozidla umožňujícíchytré sekvenčnínabíjenípředstavuje dalšívýznamnýkrok k tomuto cíli."

Elektrické skříně noční nabíječky těžkých vozidel společnosti ABB s designem umožňujícím rozšiřování je možno kdykoliv rozšířit z 50 kW na 100 kW nebo 150 kW.

Nabíječky jsou doplněny rozsáhlou řadou prvků v oblasti konektivity, včetně dálkového monitorování, dálkového řízení, dálkové diagnostiky a dálkové aktualizace softwaru. Tyto pokrokové služby ABB Ability™ poskytují zákazníkům významnou znalost procesu nabíjení a umožňují vysokou provozuschopnost a rychlou reakci na problémy.

Společnost ABB na veletrhu Busworld 2017 rovněž předvedla řadu pro příležitostné nabíjení těžkých vozidel, která nabízí vysoce výkonné automatické nabíjení pro jednopatrové a dvoupatrové elektrobusy všech výrobců za pouhých 3 až 6 minut pomocí spouštění pantografu z infrastruktury.

Návštěvníci stánku společnosti ABB se navíc dozvěděli o inovativním rychlonabíjení TOSA a palubní technologii elektrických vozidel pro elektrobusy. Linky s elektrobusy mohou ušetřit tisíce tun oxidu uhličitého za rok ve srovnání s autobusy na naftu.

Společnost ABB dodává řešení nabíjení v rámci propagace udržitelné mobility již od roku 2010 a prodala více než 6000 ke cloudu připojených stejnosměrných rychlonabíječek po celém světě pro osobní automobily a komerční vozidla.

Autor: ABB, Zdroj: Tisková zpráva

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek