Istobal získal ekologickou certifikaci za šetrnou chemii

Španělský výrobce myček a mycí chemie firma Istobal získala ocenění "Nordic Swan Ecolabel" díky  svým chemickým produktům pro mycí linky, které jsou přátelské vůči životnímu prostředí.

Istobal

Tato značka udělovaná sdružením severských zemí Nordic Swan představuje jednu z nejnáročnějších certifikací ekologičnosti výrobku na světě. Právě "Nordic Swan Ecolabel" potvrzuje, že chemické látky od Istobalu produktové řady Esens jsou souladu s nejnáročnějšími environmentálními kritérii po celou dobu jejich životního cyklu od surovin přes výrobu, balení, použití a vypouštění do odpadních vod. Přitom  je zaručena i jejich účinnost při mycích procesech.
Značka Nordic Swan již dostalo osm produktů unačky Istobal, které pokrývají všechny fáze mycího procesu. Istobal produktovou řadu Esens vyvinul ve spolupráci s firmou Lavantia, kterou částečně vlastní. Certifikát dostaly konkrétně aktivní pěna, šampon pro kartáčové mytí, sušící vosk, lesk posilující ochranný přínos vosku, přípravek pro odstraňování hmyzu a přípravek na čištění kol.
Španělská společnost se již dříve zavázala k rozvoji ekologicky šetrných technologií a výrobků a k podpoře udržitelné spotřeby tím, že chce nabízet chemikálie, které budou splňovat potřeby i těch nejnáročnějších ekologicky uvědomělých zákazníků.
Certifikace Nordic Swan Ecolabel se uděluje v severských zemích od roku 1989. Severské země mají v tomto ohledu zřejmě nejnáročnější legislativu na celém světě a Nordic Swan Ecolabel je v současnosti jedinou certifikační ekoznačkou pro mytí automobilů chemikáliemi v celé Evropě.

Autor: jk, Zdroj: PetrolPlaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek