V barvách Tank-Ono byly letos otevřeny další čtyři pumpy

Síť diskontních čerpacích stanic Tank Ono se stále rozšiřuje. V letošním roce otevřeli bratři Ondrové čtyři nové čerpací stanice a celkem jich už mají 39. Tržby pak vzrostly o čtyři procenta, zatímco zisk se kvůli investicím snížil.

CS Tank Ono

Podle výroční zprávy firmy byl loňský obrat sítě Tank Ono celkem 15,221 miliard korun, o téměř čtyři procenta víc než před rokem. Na rekordní obrat se firma dostala i přes klesající ceny pohonných hmot. Princip podnikání firmy Tank-Ono je stále stejný: Pohonné hmoty zde prodávají s minimální marží a obrat tak dělají na velké výtoči. I přes navýšení prodejů ale loni zisk klesl o čtvrtinu na 24,2 milionu korun, což způsobily investice do stávajících i nových čerpacích stanic. Na některých pumpách například vyrostly myčky.
Jestliže v roce 2015 se síť Tank-Ono nerozšířila o jedinou novou čerpací stanici, letos přibyly hned čtyři. Nejdříve byla otevřena v dubnu pumpa u nákupního centra Europark v pražských Štěrboholích, pak v červnu na Šumavě u Strážného, koncem září v Břestu u Kroměříže a koncem října ještě ve Vojtanově. Aktuálně jich už má firma celkem 39. Tank-Ono pumpy nevlastní, mají je napsané na sebe či rodinné příslušníky a od nich si je pronajímají. Na jedné čerpací stanici jsou v průměru roční tržby okolo 430 milionů korun.

Diskuse

  • Petr, 14. 11. 2016 15:30: Rozumný nápad, firma bez majetku, je firma,které není co zabavit.
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek