Čerpací stanice prodávala nekvalitní benzin, ČOI ji zapečetila

Česká obchodní inspekce zapečetila kvůli benzinu, který nevyhovoval jakostním normám, čerpací stanici v Břestě na Kroměřížsku. Stejná čerpací stanice už měla problémy v minulosti.

ČOI legitimace

Inspektoři ČOI znají čerpací stanici v Břestě velmi dobře. Za posledních pět let tam rozdali pokuty za tři a půl milionu korun. Místní se této benzince vyhýbali. Právě kvůli její špatné pověsti. Čerpací stanice byla nějakou dobu uzavřená, pak změnila provozovatele. Na dveřích je stále nápis "zkušební provoz". Ani nový provozovatel ale podle zjištění ČOI není poctivý.
Loni zkontrolovali inspektoři v Česku víc než dva tisíce sedm set vzorků pohonných hmot, třicet dva z nich neprošlo. Letos zakázali prodávat benzin, naftu nebo jinou pohonnou hmotu už na devatenácti místech.

Autor: jk, Zdroj: česká televize

Diskuse

  • Borec, 17. 10. 2016 09:42: Nějak opatrně se zde píše o problémové čerpací stanici. Vsadím se, že kdyby to byla jiná pumpa s naftou s nižším bodem vzplanutí tak bude rozmetána nejen čerpací stanice, ale celá firma po všech možných médiích, prostě konečně zase senzace. Tady se ovšem píše, že nějaká stanice v Břestě má nějaké problémky s kontrolami, no co, tady se to dá očekávat, vždyť už nějaké drobné "problémky" měla tak uvidíme co teď. A nebo se bojíme napsat komu patří? :-)
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek