Největší nabíjecí stanice pro elektromobily otevřena v Norsku

Tesla začátkem září spustila největší komplex rychlonabíjecích stanic pro elektromobily na světě. Nachází se v městečku Nebbennes asi 60 km od Osla, je otevřen nonstop a zvládne nabíjet najednou až 28 elektromobilů.

Tesla nabíjecí stanice Norsko
Je zde dvacet Tesla kompresorových stanic o kombinovaném výkonu 2 MW, najdete zde čtyři ryclonabíječky (chademo a Combo / CCS, 50 kW DC) a čtyři 22 kW (AC) nabíjecí konektory z Fortum Charge & Drive. Slavnostní otevření proběhlo 1. září za účasti šéfa norského zastoupení Tesly Påla Simonsena, norského generálního tajemníka asociace elektromobilů Christiana Bu a 150 majitelů elektromobilů Tesla.
V Norsku jezdí v současnosti 35 tisíc elektromobilů, ostatně čtvrtina nově prodaných vozidel jsou buď hybridy nebo elektromobily.
Slavnostní otevření se konalo dne 1. září a zúčastnilo Tesla Country Manager Pål Simonsen, Fortum Nabít a manažera Pohon Jan Haugen Ihle, norský EV Association generální tajemník Christina Bu a 150 majitelů Tesla. Modelů Tesla se zde ročně prodá okolo 3000, čímž Norsko představuje pro automobilku Eona Muska největší trh na světě.

Autor: jk, Zdroj: PetrlPlaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek