Společnost Vítkovice Power Engineering v insolvenci?

Společnosta Vítkovice Power Engineering na sebe prostřednictvím svého představenstva podala návrh na insolvenci spojený s návrhem na povolení reorganizace. Zástupci firmy zároveň požádali Krajský soud v Ostravě o zrušení pátečního jednání, kde se měl projednávat návrh na vyhlášení insolvence podaný firmou Wetag Invest.

CNG plnící stanice Ostrava II
Jedna z ostravských plnicích stanic společnosti Vítkovice Power Engineering

Podle mluvčí společnosti Evy Kijonkové tuto situaci vyvolala svým návrhem na insolvenci právě skupina Wetag, která značně zkomplikovala pozici Vítkovice Power Engineering u svých dodavatelů i zákazníků. "Při hodnocení své situace společnost Vítkovice Power Engineering na základě předpokládaného vývoje učinila závěr, že je v úpadku," dodala Kijonková v tiskovém prohlášení. Návrhu na zrušení pátečního jednání soud vyhověl. O dalších návrzích má soud jednat v dalších dnech, neboť návrh musí nejprve prostudovat.
Společnost Vítkovice Power Engineering je součástí strojírenské skupiny Vítkovice Holding podnikatele Jana Světlíka, konkrétně dceřinou firmou akciové společnosti Vítkovice. Skupina Vítkovice Machinery Group zahrnuje více než tři desítky firem s různými obory podnikání. Kromě jiného je jedním z lídrů v zavádění stlačeného zemního plynu do automobilové i železniční dopravy u nás nebo dodavatelem velkokapacitních mobilních plynovodů. Menšinovým podílníkem je také skupina KKCG Karla Komárka.

Autor: jk

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek