Skupina MOL přebírá v Maďarsku síť Eni

Skupina MOL získala 173 čerpacích stanic Agip v Maďarsku včetně čerpacích stanic ve vlastnictví provozovatelů a také převzala velkoobchodní aktivity s výjimkou velkoobchodních aktivit s mazivy značky Eni. Nyní MOL provozuje maloobchodní síť s více než 2000 pumpami v 10 zemích střední a východní Evropy.

ČS MOL

Akvizicí se maloobchodní síť společnosti MOL v Maďarsku rozšíří na více než 500 čerpacích stanic. Nově nabyté čerpací stanice zlepší pokrytí trhu, jejich umístění v Budapešti a na dálnicích umožní společnosti MOL se ještě více přiblížit svým zákazníkům. Po integraci této sítě má společnost MOL příležitost k významné velkoobchodní a maloobchodní synergii a optimalizaci nákladů.
Ferenc Horváth, výkonný viceprezident Skupiny MOL pro oblast downstreamu, řekl: "Ukončením této akvizice se ještě více rozšíří trh našich rafinérií a zvýší se příjmy v oblasti downstreamu. Akvizice a integrace přibližně 450 čerpacích stanic ve střední a východní Evropě v uplynulých dvou letech nám pomůže do roku 2017 dosáhnout strategický cíl, kterým je významný nárůst objemu paliva o více než 25 %. Zároveň má nyní díky novým akvizicím v regionu k našim službám denně přístup více než 1 milion zákazníků. Naše prodejní místa chceme stále více využívat k uspokojení měnících se potřeb zákazníků, které se netýkají pouze paliva."
Po akvizici společnosti ENI Hungaria změní Skupina MOL čerpací stanice Agip na MOL a plánuje na nich zavést svůj koncept Fresh Corner, tedy prodejny poskytující rozšířenou nabídku kávy z prvotřídních zrn a nabízející čerstvé občerstvení i potraviny každodenní spotřeby.
"Vidíme velký potenciál ve využití nových prodejních míst Agipu v souladu s naší koncepcí maloobchodu. Chceme se stát jasnou volbou pro zákazníky v maloobchodním prodeji paliva a souvisejících nákupech. K dosažení tohoto cíle je naším úkolem poskytovat na čerpacích stanicích vysoce kvalitní produkty a služby tak, abychom zlepšili zkušenosti zákazníků a dali jim všestranně najevo, že jsou vítaní. Proto hledáme způsoby na vylepšení úrovně našich služeb i naší nabídky, která je vytvořená na základě potřeb moderních motoristů a jejich spolucestujících,"uvedl Lars Höglund, viceprezident Skupiny MOL pro maloobchod.
Během uplynulých dvou let Skupina MOL získala přibližně 450 čerpacích stanic ve střední a východní Evropě. V současnosti tvoří její maloobchodní síť více než 2000 čerpacích stanic. V roce 2015 Skupina MOL ukončila akvizici společnosti ENI v oblasti downstreamu v České republice, na Slovensku a v Rumunsku (kromě velkoobchodních aktivit s mazivy značky Eni). Zároveň získala obchodní aktivity společnosti LUKOIL v České republice. V červnu 2016 Skupina MOL ukončila akvizici downstreamových aktivit ENI ve Slovinsku. Prostřednictvím těchto akvizic Skupina MOL ještě více posílila pozici lídra na trhu v Maďarsku a na Slovensku, stala se druhou největší maloobchodní sítí v České republice, třetí největší v Rumunsku a také upevnila pozici trojky na slovinském trhu.

 

Autor: TZ, Zdroj: Mol

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek