Ceny CNG jsou nejnižší za poslední 3 roky

Zatímco ceny kapalných pohonných hmot opět pomalu rostou, ceny stlačeného zemního plynu zůstávají na velmi nízké úrovni. Aktuálně se drží nejníže za poslední tři roky. Průměrná cena na českém trhu je 25,5 Kč za 1 kg plynu, což je při přepočtu na benzín 18,2 Kč za litr.

CNG RWE v Rožnově
Plnící stanice na CNG od společnosti RWE v Rožnově pod Radhoštěm

Například společnost RWE od ledna prodává CNG za ceny pod tímto průměrem, aktuálně mohou motoristé na jejich plničkách natankovat metr krychlový CNG za 17,79 Kč, někde však stojí i 17 Kč. Pokud dnes stojí benzín 29 Kč/l, lze tak ušetřit až 12 korun na jednom litru.
Všimli si toho již sami motoristé nebo provozovatelé firemních vozových parků a automobily na CNG zvyšují svůj podíl na trhu. To se samozřejmě odráží také v nárůstu počtu čerpacích míst, kde lze CNG koupit. V případě společnosti RWE by jich mělo být do konce roku 27 a nově se otevřou plnící stanice například v Ostravě - Pustkovci, Mělníku, Pardubicích, Vrchlabí, Vsetíně, Liberci, Havlíčkově Brodu, Třeboni nebo Klatovech.

Autor: jk, Zdroj: RWE

Diskuse

  • Petr, 2. 7. 2016 13:02: Bez spotřební daně je to stejně dražší než LPG navíc co se týká servisu tak je daleko dostupnější servis na LPG a to včetně čerpacích stanic .
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek