OMV začala nabízet nový benzín MaxxMotion 100plus

Společnost OMV uvedla v České republice na trh zbrusu nové palivo OMV MaxxMotion 100plus, které nabízí optimální funkčnost a vyšší výkon.

OMV Jižní spojka

"Neustále se snažíme přinést našim zákazníkům skutečnou přidanou hodnotu - ať už jde o 'blaho' jejich vozů nebo samotnou cestu a požitek z jízdy," říká Klaus Jürgen Schneider, viceprezident maloobchodní sítě. Aby OMV dostála těmto požadavkům, spojila produktový vývoj s nejvyššími standardy definovanými předními výrobci vozidel a motorů. Nový benzín dosahuje nejvyššího možného hodnocení kvality, neboť splňuje podmínky kategorie 5Světové palivové charty (Worldwide Fuel Charter). Tímto nejvyšším oceněním kvality je potvrzena vedoucí role OMV ve výzkumu a vývoji technologie paliv.   
Nový benzín by měl zlepšovat výkon a zajišťovat optimální funkčnost a životnost motorů. "OMV MaxxMotion 100plus umožňuje vyšší výkon motoru, jakož i výraznější zrychlení," vysvětluje Nikolaj Schubert, vedoucí oddělení inovací a rozvoje OMV. Aditiva pok také zabraňují tvorbě koroze v částech motoru, v systému vstřikování paliva a v palivové nádrži. Stávající usazeniny jsou ze sacích ventilů účinně odstraňovány, což prodlužuje životnost a maximalizuje výkon motoru.
Světová palivová charta vydávaná mezinárodními asociacemi automobilového průmyslu definuje pět kategorií kvality benzínu, přičemž každá z nich odkazuje na specifické parametry a jejich příslušné hodnoty. Jejím cílem je podpořit optimální kvalitu a přizpůsobovat specifikace benzínu nejpřísnějším požadavkům výrobců automobilů a motorů. Kategorie 5definuje nejvyšší stupeň kvality. Nový benzín MaxxMotion 100plus kritéria kategorie 5splňuje.
Nové palivo OMV MaxxMotion 100plus se vyrábí v rafinérii OMV v rakouském Schwechatu a již nyní jej mohou tankovat řidiči v Rakousku a Německu. V České republice, na Slovensku a v Maďarsku bude jeho prodej zahájen v červnu. Na podporu nového paliva je spuštěna mezinárodní marketingová kampaň, stejně tak je na jednotlivých trzích připravena řada místních prodejních a marketingových aktivit.
V České republice bude nové palivo podpořeno přímo na čerpacích stanicích, na webu i Facebooku OMV. Paliva MaxxMotion navíc získávají nového ambasadora, kterým je Pavel Turek, expert na tématiku Formule 1. Od června do srpna bude spuštěna rádiová, tištěná i venkovní kampaň. Ve spolupráci s rádiem Frekvence 1 budou během letních měsíců probíhat "ochutnávky" paliva zdarma. Zároveň také zákazníci, kteří v červnu natankují jakékoli palivo MaxxMotion, získají další zvýhodnění v probíhající spotřebitelské akci s Jakubem Vágnerem a budou moci získat produkty Goodyear rychleji.      

Autor: TZ, Zdroj: OMV

Diskuse

  • jan kavik, 18. 2. 2017 17:53: Ani slovo o oktanovém čísle. Podle obchodního názvu by se zdálo, že to bude min, 101 oktánů. Ale nemá, jinák by to 3x zdůraznili.
      Reagovat na komentář
    • viki, 17. 5. 2019 17:11: není tady ani oktanové číslo, ale ani cena (alespoň průměrná v ČR)
        Reagovat na komentář
      • Čeněk, 1. 10. 2021 11:40: Já nevím, ale v nadpisu je je napsáno 100 plus.
          Reagovat na komentář
        Přidat nový komentář

        Petrol Magazín

        Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
        Aktuální číslo

        Přihlašte se k odběru novinek