ÚOHS schválil prodej čerpacích stanic OMV a Avanti společnosti Unipetrol

Prodej 68 pump OMV a Avanti společnosti Unipetrol schválil úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Fúze prý nijak neohrožuje narušení hospodářské soutěže.

OMV a Benzina

Rozhodnutí zatím není pravomocné, podle předsedy úřadu Rafaje prý bude Unipetrol i nadále vystaven konkurenci jak ze strany firem, které provozují velké řetězce čerpacích stanic, tak ze strany malých podnikatelů, kteří vlastní jen jednu nebo několik čerpacích stanic. Benzina je v současné době lídrem českého trhu, po dokončení obchodu se počet jejich pump rozroste na 407, druhý největší MOL jich vlastní 315.
Převzetí pump OMV přispěje podle vedení společnosti Unipetrol k efektivnějšímu využití rafinérských kapacit, kterými skupina disponuje poté, co se loni v dubnu stala  jediným vlastníkem společnosti Česká rafinérská. V České republice je v současnosti okolo 3800 veřejných čerpacích stanic, což není málo. Dlouhodobě vede ČR vedle okolních států v ukazatelích počtu obyvatel na jednu čerpací stanici i v četnosti pump na jeden kilometr dálnice.



Autor: jk

Diskuse

  • vrbata, 23. 3. 2016 17:10: Proč už konečně nezačnete psát,že počet čerpacích stanic je přes 7 000.Je to včetně firemních,kde se prodávají phm i veřejnosti a nemělo by to být,protože na prodej veřejnosti nejsou kolaudovány.Kontroluje to někdo?Co třeba ČOI nebo stavební úřady nebo někdo?To bychom v tomhle Švejkově státě asi chtěli moc,že.Z čeho by se pak platili různé kampaně.
    • kastrace, 30. 3. 2016 10:17: Nezbývá mi než s Vámi souhlasit,milý pane Vrbato !!! Bohužel,nehledě na množství komentářů,stále se v tomto Kocourkově nic nděje.
    Reagovat na komentář
Přidat nový komentář

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/2 Téma číslaKaminová doprava
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek