Další plnící stanice na CNG v Českých Budějovicích

Společnost E.ON minulý týden otevřela další veřejnou plnicí stanici na stlačený zemní plyn CNG v Českých Budějovicích ve směru na Prahu. Plnička je součástí čerpací stanice Jihotrans a dokáže naplnit jak osobní automobily, tak i nákladní vozy a autobusy.

E.ON ČEské Budějovice

Veřejná plnicí stanice na CNG byla otevřena na Pražské třídě 2650 v Českých Budějovicích. Pásku slavnostně přestřihl předseda představenstva E.ON Energie pan Michal Šafář spolu se zástupci Porsche Immobilien CZ spol. s r.o. a GW Diesel a.s. "Jedná se již o druhou veřejnou plnicí stanici v Českých Budějovicích. Zákazníci se mohou těšit na vysoký komfort a nadstandardní výbavu plnicí stanice. Díky dvojímu způsobu plnění 3x NGV1 a 2x NGV2 nebude problém naplnit kromě osobních automobilů ani nákladní vozy a autobusy, přičemž nezáleží, na které straně mají otvor pro plnění," popisuje Radek Patera ze společnosti E.ON.
Plnicí stanice mimo jiné nabízí i veškerý další komfort v podobě obchodu, vysavače či kompresoru. Řidiči také ocení vysoký výkon kompresoru a non-stop otevírací dobu. Platit je možné v hotovosti, platební kartou, CNG kartou i kartou CCS. "V současné době je v České republice registrováno přes deset tisíc vozů na CNG, které obsluhuje 98 plnicích stanic," vysvětluje Patera. Společnost E.ON chce ještě do konce letošního roku zprovoznit další dvě plnicí stanice na CNG.

 

Autor: TZ, Zdroj: E.ON

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek