Slovnaft vyplatí dividendy ve výši 2 eura na akcii

Řádná valná hromada akcionářů společnosti Slovnaft dnes rozhodla, že společnost vyplatí akcionářům dividendy z nerozděleného zisku minulých let ve výši 2 eura na akcii. Celkově společnost na dividendách vyplatí 41,25 milionu eur.

Slovnaft Etylénová jednotka
Nárok na výplatu dividend má fyzická nebo právnická osoba, která byla ke dni 22. dubna 2015 (rozhodný den na určení osoby oprávněné uplatnit dividendu) evidovaná u Centrálního depozitáře cenných papírů SR, a. s. (CDCP) jako akcionář společnosti Slovnaft nebo které byl zřízen držitelské účet podle § 105a zákona č. 566/2001 Sb. o cenných papírech v platném znění. Dividenda je splatná nejpozději do 60 dnů od data rozhodujícího dne na určení osoby oprávněné uplatnit právo na dividendu, kterým je 22. duben 2015. V případě, že si akcionář neuplatní do data splatnosti své právo na dividendy způsobem uvedeným v těchto zásadách, budou nevyplacené dividendy uložené na účtu společnosti Metrostav a. s., po dobu 4 let.
Akcionáři dnes projednali výroční zprávu společnosti Slovnaft a schválili řádnou individuální a konsolidovanou účetní závěrku společnosti Slovnaft za rok 2014. Z nerozděleného zisku minulých let bude uhrazena ztráta společnosti za rok 2014.
Na základě rozhodnutí řádné valné hromady byli za členy představenstva opětovně zvoleni Gabriel Szabó a Vladimír Kestler. Členové představenstva společnosti jsou do funkce voleni na pět let.
Většinovým akcionářem Slovnaftu je mezinárodní ropná a plynárenská společnost MOL s 98,4-procentní podíl, ostatní akcionáři drží 1,6 procenta akcií.

Autor: TZ, Zdroj: Slovnaft

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek